Skoči na glavno vsebino
03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Prihajajoči dogodki

(za vsebino kliknite na dogodek)


V primeru tehničnih težav ali napak pišite na podpora@iosce.si

Aktualne informacije

OBVESTILA

1. Na spletni strani šole so objavljeni termini dopoldanskih govorilnih ur učiteljev. Najavo na govorilno uro je potrebno predhodno sporočiti po e-pošti.

2. Dodatni izpitni rok za učence 9. razreda
Izpitni rok iz slovenščine – ponedeljek, 4. 10. 2021 (pisni del ob 12.45, ustni del ob 14.00).
Izpitni rok iz matematike – ponedeljek, 11. 10. 2021 (pisni del ob 12.45, ustni del ob 14.00).

_____________________________________

Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa in kakovostno organizirali potek dela, vas pozivamo, da v šolo prihajajo samo zdravi otroci. Starši in druge osebe, starejše od 15 let, lahko vstopajo v šolo le, če izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT). 

V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje vas obveščamo, da so testi za samotestiranje učencev na voljo v lekarnah. Izdajajo se brez posebnih potrdil, s kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja (za učence, ki so rojeni do 31. 12. 2010). Učencu pripada pet hitrih testov na mesec. NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj.

V šolskih prostorih je potrebno dosledno upoštevati začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, zato ostaja v veljavi tudi obveznost nošenja zaščitnih mask v
notranjih zaprtih prostorih ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
Izjeme za področje osnovne šole so:
– učenci do vključno 5. razreda, ko so v matičnemu oddelku,
– osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,
– učenci pri pouku športa.

Vse dodatne informacije o šolskem letu 2021/2022 so na voljo v publikaciji (klik).

Želimo vam prijeten začetek šolskega leta.

Zbiranje odpadnega papirja

Spoštovani starši in učenci!

Tudi v tem šolskem letu bomo zbirali odpadni papir (časopisi, reklame, stare knjige, zvezki) in karton, vendar bodo naše zbiralne akcije v šoli okrnjene. Zaradi trenutnih razmer ne bomo izvedli predvidenih zbiralnih akcij odpadnega papirja in kartona v šoli.
Da se vam odpadni papir doma ne bo kopičil, ga lahko odpeljete na Simbio, zbirno mesto Bukovžlak (Bukovžlak 30), vsak dan v popoldanskem času (do 20. ure) in v soboto med 6. in 12. uro. Na vstopni rampi povejte ime in priimek otroka, razred in šolo.

Hvala, ker pomagate pri zbiranju in lep pozdrav!
Mentorica šolske skupnosti
Matejka Hrovat, prof.

NTC delavnice

Spoštovani starši!

Z veseljem vam sporočamo, da z oktobrom 2021 v Celju z delom pričenja NTC center Celje, ki postaja že sedmi NTC center v Sloveniji. Delo po metodah NTC je razvil dr. Ranko Rajović, ki je reden gost različnih strokovnih predavanj in gostovanj, medijskih prispevkov in tudi avtor mnogih člankov na temo otrokovega razvoja in potreb v obdobju odraščanja. Namen dela po metodah NTC je, da bi otroke vzpodbudili k razmišljanju, iskanju drugačnih rešitev, kritičnemu razmišljanju, osredotočanju na bistvo in učenju skozi igro. Za konkretnimi metodami in pristopi, ki jih NTC mentorji uporabljajo pri svojem delu, stojijo še bolj konkretna znanstvena dognanja.

Vabimo vas, da preberete nekaj splošnih informacij o delavnicah, ki se bodo od 18. 10. 2021 izvajale v prostorih III. OŠ Celje. Na voljo je tudi prijavnica, ki jo lahko natisnete in izpolnite ter do 11. 10. 2021 oddate v tajništvo vaše šole ali pa se odločite za prijavo preko spletne prijave. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na našem spletnem naslovu ntc.celje@gmail.com.

S spoštovanjem,

NTC ekipa Celje

Najnovejši prispevki


Šola v naravi (CŠOD Breženka) – 7. razred

Prvi dan

Sedmošolci smo kljub slabemu vremenu prijetno preživeli prvi dan šole v naravi. Ob 11. uri smo prispeli do doma Breženka, kjer nam je vodja predstavil program. Nato smo se namestili po sobah. Sledilo je okusno kosilo, po katerem smo se sprehodili do plaže, kjer smo se preizkusili v različnih športnih igrah. Nato so nas učitelji razdelili v deset skupin. Prvih pet je najprej spoznavalo sredozemsko rastje (lovor, oleander, cedra, magnolija, oljka, figa), drugih pet skupin pa se je preizkusilo v lokostrelstvu, namiznem tenisu in igri štrbunk. Po določenem času smo se zamenjali. Dan smo zaključili z večernim sprehodom v Piran. 


Drugi dan

Dan smo začeli z jutranjo telovadbo, ki se je zaradi dežja hitro končala. Sledil je zelo dober zajtrk. Ponovno smo se peš odpravili do Pirana. Ogledali smo si Tartinijev trg, Tartinijev spomenik, Prvomajski trg, zunanjost gradu, rt Madona in cerkev sv. Jurija. Obiskali smo Akvarij Piran, v katerem domuje okrog 140 različnih vrst organizmov. Presenetila sta nas tudi dva odprta akvarija. Ker smo bili pridni, smo imeli nekaj časa, da smo si lahko privoščili sladoled in nakupili spominke. Po vrnitvi v dom je sledilo kosilo. 

Popoldan nas je razveselilo sonce, zato smo lahko končno skočili v morje. Ko nas je plavanje utrudilo, smo igrali nogomet in odbojko na mivki. Nato smo se prelevili v kuharje, skuhali smo odlične školjke na buzaro. Nekateri smo jih poskusili prvič. Večerji je sledil športno-družabni večer. 


Tretji dan

Zjutraj so nas učitelji zbudili ob 7.15, nato smo se uredili in se pripravili na jutranjo telovadbo, ki smo jo izvedli na plaži. Po zajtrku smo se ponovno odpravili v Piran, vendar tokrat po sprehajalni poti ob morju. Vkrcali smo se na ladjo Subaquatic, ki je posebna zaradi steklenega podpalubja, skozi katerega smo opazovali podvodni svet. Odpluli smo proti Strunjanu, si ogledali klif in školjčišče. V Piranu smo imeli še nekaj časa za sladoled, ki se je v sončnem dopoldnevu zelo prilegel. Popoldne smo spoznavali sladkovodni jezeri v Fiesi, nato pa smo se odpravili na plažo. Nekateri smo plavali, drugi pa supali. Po večerji nas čakajo športne igre ob obali.


Četrti dan

Kar malo utrujeni smo se zbudili, potem pa so nam pri zajtrku povedali, da gremo na daljši pohod, kar za nas sprva ni bila vesela novica. Pot nas je vodila proti Strunjanu mimo solin do Belega križa s pogledom na Mesečev zaliv, nato do cerkvice Marijinega prikazanja, kjer smo imeli malico. Pot smo nadaljevali do Pinijevega drevoreda, nato skozi tunel Valeta in že smo bili v Portorožu. Sledil je drugi postanek in čas za sladoled. Ker nas je že čakalo kosilo, smo pohiteli nazaj v dom. Prehodili smo skoraj 12 km. Popoldne smo veslali s kanuji mimo Strunjanskega klifa do školjčišča, ki smo ga v torek opazovali skozi steklo ladje. Uživali smo tudi v drugih vodnih radostih. Današnji dan smo zaključili s plesnim večerom, jutri pa se že vračamo domov.  

Sprejem najuspešnejših devetošolk in devetošolcev

V sredo, 7. 6. 2023, je župan Mestne občine Celje Matija Kovač v Narodnem domu sprejel najuspešnejše devetošolke in devetošolce ter učenke in učence Glasbene šole Celje, ki so na področju znanja, kulturnega poustvarjanja in raziskovalnih dejavnosti dosegli izjemne uspehe. Najuspešnejši devetošolci in devetošolke s I. OŠ Celje so Ema Laznik, Neža Godnik, Živa Rodič (vsi 9. b) in Alina Plahutnik, Maj Valek, Vid Čujež (vsi 9. a). Izjemno smo ponosni na njih.

Filmska noč branja

V petek, 2. 6. 2023, smo se učenci od 6. do 9. razreda, ki smo opravili bralno značko, udeležili filmske noči branja. Po prihodu v šolo smo pojedli obilno večerjo. Nato smo se razdelili v skupine in reševali kviz. Ob 21. uri nas je obiskal pisatelj Tadej Golob, ki nam je razdelil priznanja za bralno značko. Po napornem iskanju sestavljank v šoli smo se posladkali s sadno kupo. Imeli smo tudi čas za nočno branje. Ob 1. uri zjutraj pa smo noč branja zaključili še s filmom Vloga za Emo. Zjutraj smo odigrali dve igri med dvema ognjema in imeli bogat zajtrk. Noč branja je bila zelo zabavna in zanimiva, saj nikomur ni bilo dolgčas.
Zoja Vidmar, 7. a

Vtisi udeležencev noči branja:
»Letos so bile zanimive igre in dogodki. Bilo je zabavno. Prav tako mi je bila všeč okrasitev in tema dogodka.«
»Všeč mi je bilo iskanje sestavljank in druženje s prijatelji, najbolj pa branje knjig.«
»Noč branja je bila odlična. Začelo se je dobro in vse igre, vključno s sestavljankami, so bile domiselne. Zaradi tega sem se odločil, da pridem naslednje leto ponovno in bi to dogodivščino priporočal vsem novim bralcem in bralkam.«
»Na ta poseben večer smo zelo uživali in se zabavali. Gledali smo film, brali knjige, po šoli iskali koščke sestavljank in reševali kviz. Obiskal nas je tudi znan pisatelj in novinar Tadej Golob, ki nam je podelil priznanja.«
»Ta noč branja se nam je res vtisnila v spomin. Uživali smo maksimalno in boljše ne bi moglo biti. Zdaj vidim, da se je splačalo opraviti bralno značko. Vsi smo hvaležni učiteljem, ki so nam to omogočili.«

   

                    

 

Razredne igre (ŠD)

V ponedeljek, 5. 6. 2023, smo imeli šestošolci športni dan. Zjutraj smo se zbrali v matičnih učilnicah, potem pa odšli v telovadnico, kjer smo igrali različne športne igre z žogo in loparji. Vsi učenci smo bili pri dejavnostih zelo aktivni, zato je kljub spremembi lokacije dan potekal zelo zanimivo in nam bo ostal v lepem spominu.
Učenci 6. razreda

Celjske košarkarice postale prvakinje mednarodne lige WABA

Konec maja so pionirke celjske Cinkarne, za katere igra naša devetošolka Nina Josipović, v Črni gori nastopile na zaključnem turnirju lige WABA. V ligi nastopajo ekipe s področja bivše Jugoslavije. Celjanke so v polfinalu premagale ekipo iz Zagreba, v finalu pa še domačinke iz Črne gore in tako osvojile 1. mesto v zelo močni mednarodni konkurenci.

Dostopnost