Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Prihajajoči dogodki

(za vsebino kliknite na dogodek)


V primeru tehničnih težav ali napak pišite na podpora@iosce.si

Aktualne informacije

OBVESTILA

1. Na spletni strani šole so objavljeni termini dopoldanskih govorilnih ur učiteljev. Najavo na govorilno uro je potrebno predhodno sporočiti po e-pošti.

2. Dodatni izpitni rok za učence 9. razreda
Izpitni rok iz slovenščine – ponedeljek, 4. 10. 2021 (pisni del ob 12.45, ustni del ob 14.00).
Izpitni rok iz matematike – ponedeljek, 11. 10. 2021 (pisni del ob 12.45, ustni del ob 14.00).

_____________________________________

Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa in kakovostno organizirali potek dela, vas pozivamo, da v šolo prihajajo samo zdravi otroci. Starši in druge osebe, starejše od 15 let, lahko vstopajo v šolo le, če izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT). 

V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje vas obveščamo, da so testi za samotestiranje učencev na voljo v lekarnah. Izdajajo se brez posebnih potrdil, s kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja (za učence, ki so rojeni do 31. 12. 2010). Učencu pripada pet hitrih testov na mesec. NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj.

V šolskih prostorih je potrebno dosledno upoštevati začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, zato ostaja v veljavi tudi obveznost nošenja zaščitnih mask v
notranjih zaprtih prostorih ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
Izjeme za področje osnovne šole so:
– učenci do vključno 5. razreda, ko so v matičnemu oddelku,
– osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,
– učenci pri pouku športa.

Vse dodatne informacije o šolskem letu 2021/2022 so na voljo v publikaciji (klik).

Želimo vam prijeten začetek šolskega leta.

Zbiranje odpadnega papirja

Spoštovani starši in učenci!

Tudi v tem šolskem letu bomo zbirali odpadni papir (časopisi, reklame, stare knjige, zvezki) in karton, vendar bodo naše zbiralne akcije v šoli okrnjene. Zaradi trenutnih razmer ne bomo izvedli predvidenih zbiralnih akcij odpadnega papirja in kartona v šoli.
Da se vam odpadni papir doma ne bo kopičil, ga lahko odpeljete na Simbio, zbirno mesto Bukovžlak (Bukovžlak 30), vsak dan v popoldanskem času (do 20. ure) in v soboto med 6. in 12. uro. Na vstopni rampi povejte ime in priimek otroka, razred in šolo.

Hvala, ker pomagate pri zbiranju in lep pozdrav!
Mentorica šolske skupnosti
Matejka Hrovat, prof.

NTC delavnice

Spoštovani starši!

Z veseljem vam sporočamo, da z oktobrom 2021 v Celju z delom pričenja NTC center Celje, ki postaja že sedmi NTC center v Sloveniji. Delo po metodah NTC je razvil dr. Ranko Rajović, ki je reden gost različnih strokovnih predavanj in gostovanj, medijskih prispevkov in tudi avtor mnogih člankov na temo otrokovega razvoja in potreb v obdobju odraščanja. Namen dela po metodah NTC je, da bi otroke vzpodbudili k razmišljanju, iskanju drugačnih rešitev, kritičnemu razmišljanju, osredotočanju na bistvo in učenju skozi igro. Za konkretnimi metodami in pristopi, ki jih NTC mentorji uporabljajo pri svojem delu, stojijo še bolj konkretna znanstvena dognanja.

Vabimo vas, da preberete nekaj splošnih informacij o delavnicah, ki se bodo od 18. 10. 2021 izvajale v prostorih III. OŠ Celje. Na voljo je tudi prijavnica, ki jo lahko natisnete in izpolnite ter do 11. 10. 2021 oddate v tajništvo vaše šole ali pa se odločite za prijavo preko spletne prijave. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na našem spletnem naslovu ntc.celje@gmail.com.

S spoštovanjem,

NTC ekipa Celje

Najnovejši prispevki


Šola v naravi – Baška

4. dan

Barčica po morju plava…

Sicer smo se res zbudili v deževno jutro, vendar je bil današnji dan dokaz, da za vsakim dežjem vedno posije sonce. Ponovno smo imeli pester dan, ki smo ga začeli z urjenjem v prvi pomoči, razgibali smo možgane z zabavnim kvizom in obiskali Aquarium Baška. Po kosilu tokrat nismo imeli športnih aktivnosti, saj smo se z ladjo odpeljali na otok Sveti Grgur. Kljub temu, da so nas na ladjico pospremili oblaki, se je na nebu kmalu prikazalo sonce. Na otoku smo nahranili in božali jelene lopatarje, spoznavali pa smo tudi zanimivo zgodovino otoka. Po plavanju smo odpluli nazaj proti Baški s prav posebnim spremstvom – mavrico. Večer smo zaključili z nakupom spominkom in še zadnjič prespali pred odhodom domov.

3. dan

Šport je pol zdravja!

Danes je bil zelo športen dan. Čeprav se nismo kopali, smo počeli veliko zanimivih stvari. Zbudili smo se malo kasneje, saj je zunaj deževalo. Po zajtrku smo pospravljali sobe, potem pa smo se prilagodili vremenu in odšli na orientacijski pohod po Baški. Bilo je super! Po kosilu smo imeli odmor, nato pa športne igre. Igrali smo nogomet in odbojko. V odbojki je zmagal 5. b, ki se je kasneje pomeril z učitelji. Nato smo odšli na plažo, kjer smo postavljali kamnite stolpe, nekaj kamnov pa smo odnesli s sabo in jih porisali. Po večerji smo imeli še plesni večer. Kljub slabemu vremenu je bil super dan.

Angelina, 5. c

2. dan

Skiro, sup, kajak in sončen dan … Kaj lepšega!

Tudi današnji dan je bil nepozaben. Ko smo se zbudili, smo imeli jutranjo telovadbo in zajtrk. Po zajtrku smo se preizkusili v vožnji s skiroji, nato pa smo vzeli supe, kajake, vesla in jopiče in se podali na plažo. Najprej sva se na supu vozili s sošolko. Valovi so nas kar odnašali. V morju smo se še igrali in nato odšli na kosilo. Bilo je zelo dobro. Imeli smo nekaj prostega časa in pouk. Izvedeli smo ocene naših pospravljenih sob. Naša soba je dobila oceno 5. Nato smo se šli kopat, plavali smo in spoznali veliko plavalnih tehnik. Po večerji smo se odpravili še na sprehod v mesto.

Ula, 5. b

1. dan

Petošolci smo končno prispeli v Baško!

Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpravili na pot do Baške na otoku Krk. Vozili smo se dolgo, vendar je bilo na avtobusu veselo. Ob pol dvanajstih smo prispeli k Celjskemu domu. Razvrstili smo se v sobe in si jih uredili. Sledilo je okusno kosilo. Po kosilu smo se lahko v sobah družili in končali s pospravljanjem sob. Petnajst čez dve nas je čakalo naše prvo kopanje. Juhu! Na začetku smo imeli testiranje našega plavanja, nato so nas razporedili v 7 plavalnih skupin. Začeli smo z učenjem plavanja. Učitelji so nas naučili veliko novega in zelo smo se zabavali. Imeli smo tudi malico in počitek. Po napornem popoldnevu na plaži smo se odpravili nazaj proti domu, kjer smo igrali različne športne igre: odbojko, badminton, namizni tenis in nogomet. Ob sedmih nas je čakala zelo dobra večerja s sladico. Po večerji smo se lotili pisanja dnevnika. Sedaj nas čaka še večerni sprehod do cerkvice in zaslužen počitek.

Zoja, 5. a

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj mladim raziskovalcem

V ponedeljek, 10. 6. 2024, je na Mestni občini Celje potekala zaključna prireditev s podelitvijo priznanj mladim raziskovalcem. Priznanja za raziskovalno delo v šol. letu 2023/2024 so prejeli Maj Lorger (9. a), Tim Škrinjar (9. a), Maša Žlavs (9. b), Brina Hus (8. c), Neja Vogelsang (8. a), Zara Sotlar (8. a ), Zoja Vidmar (8. a), Rudi Rodič (8. a), Julija Farčnik (7. a) in Tjan Prtenjak (7. a) ter mentorja Breda Krajnc in Žan Močivnik.

Letošnje raziskovalno leto je bilo izredno uspešno, saj se je na regijskem nivoju vseh 5 nalog uvrstilo v prvo skupino, štiri pa celo na državno srečanje v Murski Soboti – od tega sta dve nalogi prejeli zlato priznanje, dve pa srebrno.

Zlato priznanje:
Dveternica, avtorji: Maša Žlavs, Neja Vogelsang, Brina Hus; mentor: Žan Močivnik
Tic-tac-code, avtor: Rudi Rodič; mentor: Žan Močivnik

Srebrno priznanje:
Obvladovanje škodljivih mikroorganizmov v vodovodnih ceveh in na delovnih površinah I. osnovne šole Celje, avtorja: Maj Lorger in Tim Škrinjar; mentorica: Breda Krajnc
Vplivi na natančnost robota, avtorji: Maša Žlavs, Julija Farčnik, Tjan Prtenjak; mentor: Žan Močivnik

Uvrstitev v I. skupino na regijskem srečanju:
Ali so osnovnošolci predebeli?, avtorici: Zoja Vidmar, Zara Sotlar; mentorica: Breda Krajnc

Raziskovalcem in mentorjema iskreno čestitamo!

Naj športnik 2024

V sredo, 12. 6. 2024, je na III. OŠ Celje potekala prireditev za najboljše športnike osnovnih šol v Mestni občini Celje.

Učenci III. OŠ Celje so za izbrane športnike različnih osnovnih šol priredili pester plesni in glasbeni program. Prireditve sta se udeležila tudi profesionalna športnika – atleta, Vid Botolin in Simon Navodnik, ki sta mladim športnikom namenila nekaj vzpodbudnih besed.

Naj športniki naše šole, ki so se tudi udeležili prireditve, so:

  • Zala Valek 9. b (plavanje),
  • Nela Rozman 9. a (atletika),
  • Zarja Mastnak 9. a (judo),
  • Maj Lorger 9. a (rokomet),
  • Osskar Mernik 9. a (kolesarstvo),
  • Martin Fošnarič 9. b (plavanje).

 

Vsem učencem iskreno čestitamo za športne uspehe, ki so jih pridobivali tekom osnovne šole, ter jim želimo obilo športnega uspeha tudi v bodoče.    

 

Zaključni nastop MPZ

V sredo, 5. junija 2024, smo z mladinskim zborom pod vodstvom zborovodkinje Vlaste Ratej, v Kosovelovi dvorani ob 18. uri pripravili zaključni nastop. Sodelovali so tudi pevci otroškega zbora ter nekaj instrumentalistov. S kratkim programom smo poslušalcem želeli predstaviti naše delo in jim popestriti nekoliko oblačen delovni dan. v polni dvorani je zazvenela glasba in pričarala prijetno vzdušje. Zahvala ob zaključku vsem nastopajočim kakor tudi poslušalcem.

Pevci

 

Obisk pisatelja Toneta Partljiča na domu

V četrtek, 6. junija, smo se v okviru obogatitvenega programa za nadarjene z vlakom odpeljali v Maribor, kjer smo na domu obiskali pisatelja in dramatika Toneta Partljiča. Pisatelj nam je zaupal mnogo zanimivih pripetljajev iz svojega življenja, pripovedoval nam je o svojih učiteljskih izkušnjah, nastajanju literature, o življenju pisatelja, marsikatero zanimivost pa nam je povedal tudi o drugih pomembnih slovenskih pesnikih in pisateljih, npr. o Ivanu Cankarju, Simonu Gregorčiču in Prežihovem Vorancu. Svoje pripovedovanje je začinil z zanj značilnim humorjem, tako da smeha ni manjkalo. Na koncu se je dotaknil tudi zelo žalostne teme – ukradenih otrok (otroci, ki so jih leta 1942 z dvorišča I. osnovne šole vzeli materam in jih odpeljali v Nemčijo), o katerih je pisal v knjigi Strnišča.

Z ženo Milko sta nas prijazno sprejela in nas pogostila, zato smo se v njunem domu počutili zares prijetno. Pisatelj je vsakega izmed nas obdaril s knjigo. Izvedeli smo, da je na njegovih knjižnih policah okoli 10.000 knjig. Preden smo se poslovili, smo skupaj šli še na sladoled, nato pa smo se z učiteljicama vrnili na železniško postajo in se odpeljali domov.

Učenci z mentorico Katjo Janič

Dostopnost