03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Tekmovanja


FLL – virtualno odprto mednarodno tekmovanje Grčije

V četrtek, 24. junija 2021, se je začelo virtualno odprto nacionalno prvenstvo Grčije 2021, ki se ga je udeležilo 200 ekip iz 117 držav. Dogodek je potekal preko spletnega portala, kjer so bili rezultati robotskih tekem, virtualne stojnice ekip in predvajanje dogodkov.

Ob 10.30 v četrtek smo se Black&White udeležili prvega dogodka, spoznavanja ekip. V pol ure se je predstavilo 20 ekip iz celega sveta. Ob 19. uri pa se je začela slavnostna otvoritev. V dveurnem dogodku so bile predstavljene vse ekipe, poleg njih pa grška kultura in čudovito grško mesto dogajanja Solun – Thessaloniki. Otvoritev je bila pravi glasbeni in zabavni spektakel, med katerim smo Black&White zelo uživali.

V petek se je začel prvi tekmovalni dan. Ob 12. uri smo imeli dve robotski tekmi. Naš Pingo ter pilota so se odrezali odlično. Dosegli smo 515 in 520 točk od 525, ki smo jih zmožni narediti. S tem rezultatom smo bili konkurenčni vsem najboljšim svetovnim ekipam. Po tekmah smo se pogovarjali z ostalimi ekipami ter se udeležili Zorbe, grškega plesa. Zelo smo se zabavali in trenutke delili tudi na našem Facebooku. Zvečer je bil organiziran tudi Večer za ekipe, kjer so bile predstavljene razne točke in aktivnosti.

V soboto, na drugi tekmovalni dan, pa je bil naš urnik precej napolnjen. Ob 10.30 se je začel pobeg iz Olimpije. V spletni sobi pobega smo reševali različne uganke, povezane z grško kulturo. Za tem je bila aktivnost Moj velik grški izziv, na katerem smo morali na vprašanja odgovarjati z gibi. Ob 11.30 smo bili že v čakalnici z ostalimi ekipami za vstop k sodnikom. Tudi tam smo se odrezali odlično in bili ponosni sami nase. Takoj za tem smo imeli še tretjo robotsko tekmo. Zvečer je bil organiziran tudi Dogodek za starše ter še en večer ekip.

Nedelja je bila dan zaključka. Ob sedmih zvečer se je začela zaključna ceremonija. Ob podeljevanju pokalov je prihajalo do težav s prenosom, kar je naše vznemirjenje samo še povečalo. Vse skupaj so podelili 60 pokalov. Vsi smo bili čisto na trnih, saj je bilo čakanje na rezultate mučno. Kmalu zatem pa nas je vse doletel šok. S celoletnim trudom smo postali tretjemestni prvaki! To je nagrada, ki se podeljuje ekipam, ki v celoti spoštujejo FLL vrednote, imajo inovativnega dobro delujočega robota ter s svojimi idejami in projekti izboljšujejo svet. Boljšega zaključka sezone si nismo mogli niti predstavljati, uspeh pa smo proslavili tudi s torto.

Vse skupaj kaže, da s trdim delom, željo in včasih tudi odrekanjem lahko dosežeš marsikaj, če te le ni strah poskusiti.

  

 

Srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine – 9. razred

V torek, 25. 5. 2021, je na šoli potekalo spletno državno tekmovanje iz znanja angleščine za devetošolce na prebrano literarno predlogo »Turtles All the Way Down«. Tekmovanja se je udeležilo 344 tekmovalcev, med njimi tudi učenka 9. a naše šole.

Eva Burja je dosegla srebrno priznanje.

Evi veljajo naše iskrene čestitke!

Aktiv TJA

Državno tekmovanje iz slovenščine

Na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje, ki je potekalo v soboto, 22. 5. 2021, so sodelovale Alina Prtenjak (8. b), Tea Belak (9. a), Sara Prepadnik (9. a) in Eva Burja (9. a). Vse štiri učenke so osvojile srebrno priznanje. Za dosežen uspeh jim iskreno čestitamo!

Aktiv učiteljev SLJ

Uvrstitev Black&White v finale FLL Challenge!

V soboto, 15. 5. 2021, smo se Black&White v Tehnoparku Celje udeležili regijskega FLL Challenge tekmovanja. Letošnja sezona RePlay temelji na spodbujanju ljudi h gibanju in privzgajanju gibalnih navad. Regijskih tekmovanj, ki so potekala v treh skupinah, se je tokrat udeležilo 22 ekip, saj je letošnja situacija marsikomu močno prekrižala načrte.

Tekmovanje se je začelo ob 8. uri z uvodno predstavitvijo ekip. Kmalu zatem so se že začele prve predstavitve letošnjega raziskovanja, konstruiranja, programiranja in sodelovanja ter tekme na robotski mizi. Z robotom smo najboljši rezultat dosegli v 3. krogu in s 420 točkami smo na koncu obdržali nepremagljiv rezultat kvalifikacij v Sloveniji. Na predstavitvah so bili sodniki navdušeni nad našo inovativno prenovo igrišča in trdnostjo naših robotskih nastavkov. Še posebej pa so pohvalili naše ekipno delo in spletni dogodek FLLestival, ki smo ga izvedli v decembru.

S celoletnim trdim delom smo si priborili vstopnico v finale, ki bo 12. junija potekal na daljavo. Dosežek kvalifikacij nas je še dodatno motiviral za nadgradnjo. Hvaležni smo vsem organizatorjem, sodnikom, ocenjevalcem in seveda ostalim ekipam, da so nam po dolgem času spet omogočili zabavo, nova prijateljstva, znanja in nepozabne občutke.

Alina Prtenjak, 8. b

Veselje do znanosti

V ponedeljek, 15. 3. 2021, smo se devetošolci udeležili GCC-jevega tekmovanja Veselje do znanosti.

Tekmovanje je potekalo v štirih delih: izbira pravilne trditve, poimenovanje slik, iskanje besed s pantomimo in prepoznavanje pesmi po priredbi.

Tekmovali smo osnovnošolci in srednješolci. Med 25 ekipami smo dosegli odlično 4. mesto.

Tea Belak, Nina Šoštarič (9. a), Tara Ana Fošnarič, Jurij Kumer, Jaka Horvat (9. b)

Kontaktni podatki

I. osnovna šola Celje
Vrunčeva ulica 13
3000 Celje

   Tel.: 03 428-51-00
   Faks: 03 428-51-26
   tajnistvo@iosce.si
Hitro kazalo
   Dogodki
   Tekmovanja
   Ustvarjanje
   Radio Zvočnik
   Odjava prehrane
(Skupno 3.186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost