03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Dogodki


Tehniški dan – PROMET

V sredo, 20. 6., in v četrtek, 21. 6.,  smo imeli učenci 7. razreda tehniški dan, kjer smo uporabljali znanje angleščine, računalništva in tehnike. Razdelili smo se v dve skupini in odšli v različni delavnici. V prvi delavnici smo izdelali avtomobilčke. Najprej smo načrt, ki nam ga je dala učiteljica, prerisali na material, nato izvrtali luknje za kolesa, material oblikovali in na koncu dodali lesena kolesa ter avtomobilčke okrasili. V drugi delavnici smo delali na računalnikih. Ker je bila tema promet, smo najprej obnovili svoje znanje o smereh, zgradbah in lokaciji v angleščini, kasneje pa smo se učili programirati v programu Scratch 2. Najprej smo programirali s pomočjo učitelja, kasneje pa smo svoje znanje preizkusili sami. Naredili smo animacijo na temo  ‘smeri’ in uporabili toliko domišljije, kot smo je premogli. S tehniškim dnevom smo zaključili ob 12.30. Bilo je zanimivo, ker smo lahko uporabili in povezali toliko različnega znanja.

Sedmošolci

LITERARNA DELAVNICA NA STAREM GRADU

V petek, 1. 6. 2018, so se trije osmošolci na povabilo Medobčinskega društva prijateljev mladine Celje udeležili literarne delavnice na Starem gradu. Učenci so na tri-urni delavnici, posvečeni Ivanu Cankarju, pisali zgodbe, pesmi in haiku-je. Na koncu so svoje delo tudi predstavili. Vse, kar so zapisali, bo predstavljeno tudi v zborniku ‘MATI’.

NOČ BRANJA ZA MLAJŠE UČENCE

V torek, 29. 5. 2018, je za 40 najbolj pridnih bralcev tretjega in četrtega razreda potekala NOČ BRANJA. Mlajšim učencem smo tako pripravili zanimiv in zabaven program, ki jih je popeljal v fantazijski svet Harrya Potterja. Učenci so že na začetku druženja ‘pridobili nadnaravno moč’, saj so na peron 9 ¾ (oz. v knjižnico) vstopili kar skozi zid. Tam so jih pričakali učenci višjih razredov, kjer so najprej predstavili celoten potek druženja. Učencem so tako najprej prebrali nekaj odlomkov iz več knjig o Harryju Potterju, sledila je razporeditev učencev v domove s pomočjo klobuka Izbiruha. Ko so se učenci razporedili v vse štiri domove, so pričeli z iskanjem svojih čarovniških učiteljev in skritega zaklada. Po najdenem zakladu so učenci v skupinah narisali še grbe svojih domov, ki smo jih združili v celotni grb Bradavičarke in ga izobesili na pano pred knjižnico. Na koncu so učenci prejeli še priznanja za udeležbo na noči branja. Prav vsi učenci so vse tri ure večernega druženja neizmerno uživali.

Romina Breznik, knjižničarka

ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC

V četrtek, 24. 5. 2018, se je devet zlatih bralcev I. OŠ Celje udeležilo zaključne prireditve Zlata bralka, zlati bralec na Celjski koči. Program prireditve, ki ga je pripravila OŠ Frana Kranjca, je bil krasen. Osrednji gost prireditve je bil Ivan Sivec. Učenci so po končanem programu od Društva Bralna značka prejeli priznanja in knjižne nagrade. Mestna občina Celje pa je za izjemen uspeh učencem podarila knjigo Ivana Sivca in spust po bob stezi.

Vsem devetim učencem za bralni uspeh iskreno čestitamo.

Romina Breznik, knjižničarka

Evropska vas 2018 – ROMUNIJA

8. maja 2018 je na Krekovem trgu v Celju potekala zaključna prireditev Evropska vas, katere osnovna ideja je spodbujanje spoznavanja različnih kultur, raznolikosti in s tem učenje sprejemanja drugačnosti ter krepitev zavedanja lastnih korenin.

Naša šola je na stojnici predstavila Romunijo in v programu sodelovala s plesno-glasbeno točko.

Na stojnici je bilo razstavljeno okusno romunsko pecivo, zloženka Romunije, obeski s podobo romunske zastave, kazalke z vzorci romunskih preprog, recepti tradicionalnih jedi ter lutke v podobi grofa Drakule. Pred stojnico je stal mogočni grad Bran z grofom Drakulo ter veselim pokopališčem. Ob njej smo spremljali slikovno podprt kažipot Romunije ter si lahko ogledali srednjeveško naselje romunskih hiš. Z obiskom stojnice nas je počastil predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Učenci so ob ustvarjanju uživali in so že v pričakovanju izbora države za prihodnje šolsko leto. Makete so na ogled tudi širšemu občinstvu v trgovsko-nakupovalnem središču City center Celje.

Mentorici: Petra Svetec, Aljoša Klun

Stran 1 od 1012345...10...Zadnja »
Kontaktni podatki

I. osnovna šola Celje
Vrunčeva ulica 13
3000 Celje

   Tel.: 03 428-51-00
   Faks: 03 428-51-26
   tajnistvo@iosce.si
Hitro kazalo
   Dogodki
   Tekmovanja
   Ustvarjanje
   Jedilnik
   Jedilnik z dietami
   Prva.si
   Radio Zvočnik
   Odjava prehrane
Zavarovalnica Triglav, d. d.