03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Dogodki


NTC delavnice

Spoštovani starši!

Z veseljem vam sporočamo, da z oktobrom 2021 v Celju z delom pričenja NTC center Celje, ki postaja že sedmi NTC center v Sloveniji. Delo po metodah NTC je razvil dr. Ranko Rajović, ki je reden gost različnih strokovnih predavanj in gostovanj, medijskih prispevkov in tudi avtor mnogih člankov na temo otrokovega razvoja in potreb v obdobju odraščanja. Namen dela po metodah NTC je, da bi otroke vzpodbudili k razmišljanju, iskanju drugačnih rešitev, kritičnemu razmišljanju, osredotočanju na bistvo in učenju skozi igro. Za konkretnimi metodami in pristopi, ki jih NTC mentorji uporabljajo pri svojem delu, stojijo še bolj konkretna znanstvena dognanja.

Vabimo vas, da preberete nekaj splošnih informacij o delavnicah, ki se bodo od 18. 10. 2021 izvajale v prostorih III. OŠ Celje. Na voljo je tudi prijavnica, ki jo lahko natisnete in izpolnite ter do 11. 10. 2021 oddate v tajništvo vaše šole ali pa se odločite za prijavo preko spletne prijave. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na našem spletnem naslovu ntc.celje@gmail.com.

S spoštovanjem,

NTC ekipa Celje

Slovenska bakla

Na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je zapisano: “Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.”

OKS je poskrbel, da se je slovenska bakla ustavila tudi v Celju. Na prireditev, ki je v ponedeljek, 14. 6. 2021, potekala na stadionu Kladivar v Celju, so bili kot nosilci bakle povabljeni tudi izbrani športniki celjskih osnovnih šol. Prireditve so se poleg celjskih olimpijcev udeležili naj športniki naše šole: Zala Godnik (9. a), Nina Šoštarič (9. a), Tiana Novak (7. a), Aljaž Majdič (9. a), Sven Aleksander Mernik (9. a) in Svit Mastnak (8. b). Vsi so s ponosom sodelovali na prireditvi in odtekli nekaj metrov z baklo v rokah.

Naj športnik

V sredo, 9. 6. 2021, je na Osnovni šoli Frana Kranjca potekala prireditev Naj športnik, ki jo vsako leto organizira Športna zveza Celje. Našo šolo so zastopali Zala Godnik (9. a), Nina Šoštarič (9. a), Tiana Novak (7. a), Aljaž Majdič (9. a), Sven Aleksander Mernik (9. a) in Svit Mastnak (8. b).

Na prireditvi, ki je bila zelo dobro organizirana, sta mlade športnike pozdravila tudi dva vrhunska slovenska športnika. Lena Gabršček, slovenska paraolimpijka, ki zastopa Slovenijo na tekmovanjih sedeče odbojke, je mlade športnike navdušila s svojo zgodbo, pozitivnostjo in vztrajnostjo. Drugi gost pa je bil Martin Čater, slovenski alpski smučar, ki je v letošnji sezoni presenetljivo zmagal na smuku v Val d’Iseru. Kljub velikemu številu obveznosti sta si vzela čas ter se za spomin fotografirala z naj športniki naše šole.

Učitelja športa Domen Ambrož in Robert Kekec

Humanitarna akcija za BŠ

Na OŠ Lava so učenci 3. b razreda z razredničarko Ksenijo Senegačnik pripravili humanitarno akcijo. V njej so za učence v bolnišnični šoli zbirali šolske potrebščine, igrače in likovni material. V ponedeljek, 24. 5. 2021, so nam zbrano  izročili v škatlah, na katerih je bilo napisanih veliko srčnih želja in narisanih lepih risbic.

V imenu učencev bolnišnične šole se zahvaljujeva za vse lepe želje in zbran material.

Učiteljici bolnišnične šole

Občinski šolski parlament

V sredo, 31. 3. 2021, smo se predstavniki celjskih osnovnih šol udeležili 31. občinskega otroškega parlamenta, ki je tokrat potekal preko Zooma. Letošnja tema je bila nadaljevanje lanske, imenovana “Moja poklicna prihodnost”. Iz naše šole smo se parlamenta udeležile Zala Godnik in Nina Šoštarič, predsednica in podpredsednica 9. a, ter Iva Bakija, predsednica 8. b.

Na dogodku sta bili dve delavnici, kjer smo razpravljali o različnih stvareh v zvezi s poklici v prihodnosti ter posredovali informacije, ki smo jih pridobili na šolskem parlamentu. Na koncu smo izoblikovali sklepe in imeli še skupno razpravo ter izvolili po enega predstavnika iz šole, ki se bo kmalu udeležil regijskega otroškega parlamenta.

Zala Godnik, 9. a

Kontaktni podatki

I. osnovna šola Celje
Vrunčeva ulica 13
3000 Celje

   Tel.: 03 428-51-00
   Faks: 03 428-51-26
   tajnistvo@iosce.si
Hitro kazalo
   Dogodki
   Tekmovanja
   Ustvarjanje
   Radio Zvočnik
   Odjava prehrane
(Skupno 6.029 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost