03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Dogodki


Obisk sejma Feel the future

V četrtek, 18. 10., smo si člani FLL ekipe (Tea Belak, Anja Simič, Jurij Kumer, Gašper Bervar, Alina Prtenjak in Miha Kužner) ogledali sejem Feel the future, ki je temeljil na novih tehnologijah. Nas je najbolj pritegnila Pot v vesolje. Ogledali smo si prostor, ki nam je prikazal, kako in s čim se morajo astronavti spoprijemati v vesolju ter kako izgleda notranjost vesoljske postaje. Rešili smo tudi psihološki  test, ki ga morajo astronavti opraviti, preden se odpravijo v vesolje. Ogledali smo si še 3D tiskalnik, se preizkusili v virtualni resničnosti ter programiranju zvoka. Dan se nam je zdel zelo zanimiv in poučen.

Tea Belak, 7. a

 

Medko Sladkosnedko v bolnišnični šoli

Ob kulturnem dnevu so malim bolnikom v bolnišnični šoli čas krajšali učenci I. osnovne šole Celje in jim pripravili krajši program. Lutkovna skupina je zaigrala lutkovno igrico Medko Sladkosnedko, s katero je navzoče na igriv način opozorila na zdravo prehrano in varovanje zdravja. Skupinica flavtistk pa je zaigrala šopek ljudskih in razigranih skladb. Ob nekaterih so gledalci tudi zapeli.

Za konec je vse nastopajoče z nagajivo predstavo nagradil klovn Rdeč nosek – Dodo. To je bilo smeha!

Vsi otroci in njihovi spremljevalci so preživeli lep in zanimiv bolnišnični dan.

Obisk Srednje šole za gostinstvo in turizem v Celju

V torek, 23. 10. 2018, smo učenci kuharskega krožka ter nadarjeni učenci odšli na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer so nas zelo lepo sprejeli.

Tisti, ki obiskujemo kuharski krožek, smo najprej odšli v učilnico in si  izdelali škatlice, v katere smo nadevali tri vrste zelišč. Zatem  smo  se odpravili v laboratorij, kjer smo dobili morsko sol z rožmarinom in si naredili dišeče kroglice za pomiritev. Nazadnje smo odšli še v kuhinjo k dijakom, ki smo jim pomagali pri kuhanju jedi, katere smo na koncu pojedli. Ta dan mi je bil zelo všeč, saj smo počeli veliko zanimivih stvari.

Iva Bakija, 6. b

Druga skupina je najprej naredila več vrst jesenskih napitkov, in sicer iz banan, brusnic in cimeta. Nato smo s pomočjo utekočinjenega dušika naredili jabolčni in grozdni sladoled. To je bilo zelo zanimivo, sploh pa občutek tega dušika na roki. Naslednja delavnica je bila izdelava koktejlov, v zadnji delavnici pa smo izdelali škatlico v obliki piramide, v katero smo spravili zelišča.

Za konec pa so nas preizkusili še v valjanju testa, peki palačink, dekoriranju kolačkov …

Vsi učenci smo se v vseh delavnicah zelo zabavali in bili zadovoljni z delom.

Tea Belak, 6. a

Ekskurzija v Maribor

V soboto, 13. oktobra, smo se nadarjeni učenci pod vodstvom gospe Ferjanc z vlakom odpravili v Maribor. Ko smo prispeli, nam je učiteljica razdelila zemljevide, nato pa smo se odpravili do Turistično–informativnega centra Maribor, kjer so nam povedali, kaj si lahko pogledamo. S pomočjo aplikacije Visit Maribor smo si ogledali najstarejšo trto na svetu, hišo najstarejše trte, reko Dravo, vodni stolp, piramido, Lent, mariborske mostove, Židovski trg, kužno znamenje, baziliko Matere usmiljenja, Trg generala Maistra ter Trg Leona Štuklja ter mestni park. Po Mariboru pa nas je popeljal tudi turistični vlakec. Po kosilu smo se odpravili nazaj na železniško postajo, od tam pa smo se z vlakom odpeljali nazaj v Celje.

Domača pokrajina

Dne 19. 10. 2018 smo se učenci 9. razreda odpravili do Dobrove v bližini Šmartinskega jezera.

Tam smo se razdelili v skupine in izpolnili učni list z geografskimi nalogami. V drugem delu naravoslovnega dne smo slikali pokrajino v slogu impresije.

Dan je potekal sproščeno in poučno.

Eva, 9. a

Obisk Ekonomske šole Celje in priprave na projekt Učno podjetje

Izbrani učenci 5. razred sodelujemo v projektu Učno podjetje. V sredo, 10. 10. 2018, smo obiskali Ekonomsko šolo Celje. Predstavili so nam, kako narediti svoje imaginarno podjetje. Vsaka skupina je za naše imaginarno podjetje naredila svojo brošuro in letak. Pokazali so nam tudi njihovo podjetje UP Vesele tačke, ki so ga v okviru projekta Učno podjetje v preteklem šolskem letu izdelali sami in se z njim ter maskoto psom Ronijem zelo uspešno predstavili na mednarodnih sejmih učnih podjetij. Bilo je zelo zabavno in hkrati poučno. Ugotovili smo, da ni vse tako lahko kot se zdi.

Upamo, da bomo lahko to izkušnjo ponovili in vse njihove napotke uspešno prenesli v postavitev našega imaginarnega podjetja, ki ga bomo v mesecu marcu predstavili na Mednarodnem sejmu učnih podjetij v Celju.

Učenci 5. razreda: Kim, Maja, Nina, Nuša, Zala in Živa

Stran 1 od 212
Kontaktni podatki

I. osnovna šola Celje
Vrunčeva ulica 13
3000 Celje

   Tel.: 03 428-51-00
   Faks: 03 428-51-26
   tajnistvo@iosce.si
Hitro kazalo
   Dogodki
   Tekmovanja
   Ustvarjanje
   Jedilnik
   Jedilnik z dietami
   Prva.si
   Radio Zvočnik
   Odjava prehrane
Zavarovalnica Triglav, d. d.