Skoči na glavno vsebino
03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Dogodki


Finale področnega tekmovanja v rokometu za učenke

V ponedeljek, 27. 11. 2023, je na I. OŠ Žalec potekal finale področnega tekmovanja v rokometu za učenke (letnik 2009 in mlajše). Tekmovanja sta se poleg naše šole udeležili še I. OŠ Žalec in OŠ Petrovče.

Prvo tekmo so se naše učenke pomerile z OŠ Petrovče. Zmago so si priborile učenke OŠ Petrovče z rezultatom 11 : 7.

Drugo tekmo pa so se naše učenke pomerile z učenkami I. OŠ Žalec. Sreča je bila ponovno na strani nasprotnic. Tekmovanje se je končalo z rezultatom 16 : 11 za I. OŠ Žalec.

 Učenke I. OŠ Celje so na koncu zasedle 3. mesto.

Tekmovanja so se udeležile naslednje učenke:

  • Alina Novak (7. a),
  • Zoja Rea Privšek (7. a),
  • Sara Tomšič (8. c),
  • Zoya Brglez (8. c),
  • Zoja Kolčan (8. c)
  • Tija Kavalar (9. a),
  • Larissa Zukić (9. b).

Vsem tekmovalkam iskreno čestitamo za borbenost!

 

 

Pohod na Mariborsko Pohorje

V soboto, 25. 11. 2023, smo se člani planinskega krožka naše šole odpeljali proti Pohorju. Iz avtobusa smo izstopili pred CŠOD Planinka in se v pričakovanju prvega snega v letošnji jeseni odpravili proti Mariborski koči. Sneg smo dočakali na travnikih pod kočo. Naš naslednji cilj je bila Ruška koča na Arehu (1250 m nadmorske višine). Kljub temu da nas je na gozdnih poteh spremljal mrzel veter, nam dobre volje ni zmanjkalo. Tudi Ruška koča je bila zaprta, zato smo se lahko ogreli in odpočili šele v hotelu Bellevue, kjer so nas prijazno sprejeli. Po kosilu smo se z avtobusom vrnili v Celje.

Policist Leon svetuje

V petek, 24. 11. 2023, smo petošolci izvedli prvi del projekta Policist Leon svetuje. Zbrali smo se v dvorani na Kosovelovi ulici. Policist nam je razdelil delovne zvezke in projekt se je začel. Govoril je o pirotehniki, poškodbah in varnosti na smučiščih. Bil je zabaven in poučen. Na koncu smo mu lahko zastavili vprašanja. Naučili smo se veliko novega.

Zoja, Tia in Mia, 5. a

LEGO izziv prvošolcev

Ura matematike je bila v tem tednu zelo zabavna. Prvošolci smo se lotili reševanja lego izzivov. Razdelili smo se v skupine. Vsak član je imel določeno vlogo (vodja skupine, prinašalec kock, vodja tehnične izvedbe in poročevalec). Nastali so čudoviti izdelki, ki so zahtevali veliko truda, strpnosti, kreativnega mišljenja, ustvarjalnosti in medsebojnega sodelovanja.

Plavalni tečaj (1. a)

Učenci 1. a  smo se v tem tednu udeležili plavalnega tečaja. Vadba je vključevala prilagajanje na vodo, učenje plavalnih tehnik in nadaljevalne oblike gibanja v vodi. Teden se je zaključil s predstavitvijo našega napredka za starše.

Obisk knjižnega sejma v Ljubljani

V petek, 23. 11. 2023, smo z učenci, ki so do krompirjevih počitnic opravili bralno značko, obiskali knjižni sejem v Ljubljani. Ob 7. uri smo se zbrali pred šolo. Peš smo odšli do železniške postaje, od koder nas je vlak odpeljal do Zidanega Mosta. Vožnja z vlakom je bila zabavna. Prestopili smo na postaji in vlak nas je pripeljal v Ljubljano. Tam smo odšli do Gospodarskega razstavišča, kjer smo obiskali sejem. Bil je zelo zanimiv. Lahko smo si kupili knjige. Spoznali smo veliko založb (Mladinska knjiga, Felix, Miš, Rokus Klett, Jutro …). Po končanem obisku sejma smo šli na kosilo v McDonald’s. Bilo je zelo okusno. Kasneje smo si na hitro šli ogledat center Ljubljane. Vrnili smo se na železniško postajo in se z vlakom odpeljali v Celje. Tam smo šli nazaj do šole. Tega dneva ne bova nikoli pozabila.

Anže Plahutnik in Maks Lednik

 

Dostopnost