Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Planinska krožka I. osnovne šole sta se tokrat podala na skupno pot po Gorenjski. V sončnem sobotnem jutru, 24. 5. 2014, smo se z avtobusom odpeljali proti Zgornjesavski dolini. Udeležili smo se delavnic in aktivnosti v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. Na dan alpske konvencije so namreč v Triglavskem narodnem parku opozarjali na pomen ohranjanja narave in kulturne dediščine. Polni vtisov smo se ustavili še ob slapu Peričnik, nato pa nadaljevali pot proti Planici, odkoder smo se peš odpravili proti dolini Tamar. V čudoviti naravi smo uživali še na zadnjem snegu in se predajali “zimskim radostim”. Ob povratku smo se ustavili še na Zelencih, talnem izviru Save Dolinke. Izlet nam bo ostal v čudovitem spominu, saj smo se zelo zabavali in uživali v lepotah alpskega sveta.

Članice in člani planinskih krožkov od 2. do 9. razreda

Planica 1 Planica 2 Planica 3 Planica 4 Planica 5

V soboto, 24. 5. 2014, smo s planinskim krožkom na lep sončen dan odšli na pohod. Najprej smo se z avtobusom odpeljali do Mojstrane v planinski muzej. V muzeju so zelo zanimive stvari (čeprav sem enkrat že bil tam), najljubša stvar pa mi je bila simulacija nevihte v kočah. Po ogledu muzeja smo se odpeljali do slapa Peričnik, ki je zelo zanimiv in lep. Zaradi škropljenja slapu smo bili čisto mokri. Nato pa smo se odpeljali do Planice, ki jo še gradijo. Tam se nam je pridružil učitelj Žan Močivnik in nam prinesel tudi pecivo, ki je bilo zelo dobro. Z njim smo odšli do doline Tamar, kjer smo popili čaj ali pa kaj pojedli. Na poti je bilo nekaj snega, zato smo se lahko kepali, čeprav je bilo toplo. Ko smo pojedli, smo se slikali, za tem pa smo se odpravili nazaj do Planice. Tam nas je že čakal avtobus, s katerim smo se odpeljali do Zelencev, ki so zelo zanimivi. Od tam smo se odpravili domov. Pohod je bil zelo zanimiv in poučen, najbolj pa so mi bili všeč Zelenci.

Matija Pilko, 6. a

Dostopnost