Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V četrtek, 9. junija, je učence od 1. do 4. razreda, ki so v tem šolskem letu osvojili bralno značko, obiskala pisateljica, igralka in voditeljica Desa Muck Blažina. Učenci so ob njenem obisku zapisali nekaj vtisov. 

Gospa je začela pripovedovati, da so se na njen prvi šolski dan prvošolci zbrali v avli, ki je bila velika kot štiri naše dvorane. Imela je oder, zadaj pa so bile zavese. Desa se je splazila v prostor, ki je bil za zavesami, in zagledala dolg krožnik, na katerem je bil zelo velik kup hrenovk, ki so bile njena najljubša jed. Hrenovke so jo nagovorile in na koncu jih je pojedla. Naslednje jutro je učiteljica rekla devetošolcem, naj se javijo tisti, ki so pojedli hrenovke. Vsi so bili tiho. Nato je Desa dvignila roko in rekla, da je videla miši z dolgimi čekani, s katerimi so pojedle hrenovke. Verjeli so ji.

Povedala nam je tudi, da je bilo včasih moderno, če si imel dolge žvečilke iz Italije. Če si jih imel, so vsi hoteli biti tvoji prijatelji. Desa si jih je tudi želela, a nikakor ni mogla priti do njih, zato si je nekega dne izmislila, da jih je dobila od strica iz Amerike. Prijateljem se je zlagala, da lahko žvečilko raztegneš in napihneš tako, da z njo letiš. Prijatelji so ugotovili, da jih je pretentala. Zaradi laži do konca osnovne šole ni imela prijateljev.

Iz njenih zgodb smo se naučili veliko stvari. Bilo je zelo zabavno.
Zoja Klep, 3. a

Desa mi je bila zelo všeč. Če bi jo še kdo videl, bi bil to njegov najboljši dan na svetu.
Matija, 2. a

Ko je k nam prišla Desa, je bilo zelo zabavno, ker nam je pripovedovala o svojem otroštvu. Imela je smešne zgodbe. Velikokrat smo se zasmejali. Res je bilo potrebno opraviti bralno značko, da smo doživeli to dogodivščino. Bilo je nepozabno.
Ula Gracer, 3. b

Zelo sva se veselili obiska Dese Muck. Desa je bila smešna in prijazna. Izvedeli sva, da je pisateljica in filmska igralka in da je v šoli lagala ter se naučila, da to ni lepo. Všeč nama je bilo, ko je pripovedovala zgodbe o šoli. 
Lana Lazarević in Brina Muzel, 2. b

Doživeli smo neverjeten obisk Dese Muck. Všeč nama je bilo, ko je pripovedovala svoje zgodbe, saj so bile zelo smešne. Desa Muck se nama je zdela zelo smešna in prijazna. Naučila se je, da ni lepo lagati. Napisala je veliko knjig: Anica in grozovitež, Anica in športni dan, Anica in velika skrivnost, Oli v deželi vulkanov, Čudežna bolha Megi …
Jure Rak in Dorian Škof, 2. b

Desa Muck mi je bila zelo všeč. Bila je zelo zabavna. Všeč mi je bilo tudi, da je tako dobro lagala. Zelo rada berem njene knjige. Včeraj sem si izposodila nekaj njenih knjig.
Brina Kužner, 2. a 

Desa je zelo hecna in pravi, da je imela veliko poklicev. Napisala je 60 knjig. Rada bere. Trenutno piše knjigo o risih. Komaj čakam, da jo preberem!
Neža Rom Vedlin, 2. a

Dostopnost