Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V petek, 17. 11. 2017, smo se učenci 6. a in 6. b odpravili v Arboretum Volčji Potok.
Od vhoda v park do stavbe, kjer so učilnice, smo si ogledali razstavo kitov. Ob devetih smo začeli s poukom, najprej smo bili uro in pol v učilnici, kjer smo se učili o vrstah in rodovih rastlin, o pomenu besede arboretum (to pomeni zbirka dreves in grmov), o latinskih imenih rastlin, o razlikah med rastlinami. Po teoretičnem uvodu smo imeli malico, nato pa smo šli ven. Ogledovali smo si razna drevesa in spoznavali njihove značilnosti. Istočasno smo reševali učni list. Videli smo tudi pasti za lubadarje, bambus, francoski vrt ter edino afriško drevo, ki pri nas prezimi (atlaška cedra). Kar prehitro je bilo konec in poslovili smo se od učiteljice, ki nas je vodila po parku.
Čisto na koncu smo si ogledali še razstavo kaktusov in orhidej, na poti do avtobusa pa še enkrat kite.
V Arboretumu mi je bilo zelo všeč, saj sem se naučil veliko novega.

Sven Aleksander Mernik, 6. a

Na obisku v Arboretumu sem si zapolnila, da je treba pušpan obrezati le dvakrat na leto, ker raste zelo počasi in da so francoski vrtovi simetrični ter da so gredice v obliki geometrijskih likov.
Navdušena sem bila nad razstavo kitov, ker sem lahko videla različne vrste kitov in primerjala njihove velikosti.
V spomin pa se mi je vtisnila tudi hoja po hlodih, ki so vodili čez jezero in seveda račke, ki so plavale na vodi.

Mia Vedenik, 6. b

17. novembra smo se šestošolci zbrali ob 7.15 v svojih matičnih učilnicah. Bil je dan, ko smo jedli tradicionalni slovenski zajtrk. Po njem smo se polni veselja odpeljali v približno eno uro oddaljen Arboretum. Tam smo se radovedni in nestrpni s hitrimi koraki odpravili v tamkajšnjo učilnico. Najprej smo se učili o rastlinah, nato pa se odpravili v park in spoznavali drevesa ter grme. Pri tem smo se tudi veliko zabavali.
Polni novega znanja smo se ob pol enih odpravili proti Celju.

Sara Prepadnik, 6. a


Dostopnost