Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
V okviru Tedna mobilnosti so petošolci obiskali delavnice v mestu. Ogledali so si različna kolesa, se preizkusili na kolesarskem poligonu, se poučili o pravilni tehniki rolanja ter se popeljali z avtom na električni pogon. Svoje vtise so tudi zapisali.
 
20120921 101227 20120921 104324 20120921 104330 20120921 105432
Šli smo v mesto. Tam smo izvedli veliko novega. Najprej smo se peljali s kolesi po poligonu. Nato smo šli pogledat, kako se pravilno rola. Videli smo tudi kolo in avto na električni pogon. Meni je bilo najbolj všeč, ko nam je Gibi (maskota z rolerji) veliko povedala o rolanju, npr. kako se ustavimo, če se nam kaj pokvari.
Adhra Xhemaili, 5. b
 
Med poukom smo se odpravili v mesto. Najprej smo prišli do sodišča, kjer so imeli kolesa. Z njimi smo se vozili mimo ovir. Nato smo se odpravili h gospodu, ki nam je pokazal spretnosti rolanja. Ogledali smo si tudi električno kolo in tovornjak, s katerim smo se tudi vozili. Obisk v mestu mi je bil zelo zanimiv.
Anja Kunej, 5. b
 
Ko nam je učiteljica povedala, da gremo v mesto, smo bili vsi zelo veseli. Ko smo prispeli, smo se razdelili po skupinah. Najprej smo se vozili s kolesi po poligonu. Bil je zelo zabaven, a tudi težak.
Nato smo si ogledali rolanje z Gibijem in njegovim trenerjem. Pokazala sta nam svoje trike, ki so bili zanimivi – skakanje, rolkanje na enem koleščku in hitro vožnjo. Kasneje smo šli na električni avto oz. tovornjak in smo se z njim peljali, kar je bilo zelo zabavno. Ogledali smo si tudi različna kolesa. Meni je bila najbolj všeč vožnja s kolesom in z avtom na električni pogon. Ta dan mi je bil zelo všeč.
Tjaša Gorišek, 5. b
 
Ko smo z učiteljico šli v mesto, je bilo super. Najbolj mi je bila všeč vožnja s kolesi in z avtomobilom na elektriko. Vožnja po poligonu mi je bila všeč, ker je bilo veliko ovir. Z avtom na elektriko pa je bilo zabavno, saj smo se peljali hitro. Ko sem prišla domov, sem atiju in mamici o vsem pripovedovala. Dogodek v mestu je bil zelo prijeten.
Lucija Komerički, 5. b
 
V petek smo šli v center mesta. Tam nas je že čakal poligon spretnostne vožnje s kolesom. Na glave smo si dali čelade in oblekli svetleče brezrokavnike. Sedli smo na kolesa in se peljali. Meni je šlo zelo dobro. Potem smo spoznali osnovne tehnike rolanja. Na koncu pa smo se peljali z električnim tovornjakom. Bilo je zelo zabavno.
Taras Mastnak, 5. b
 
V mestu smo se vozili s kolesom. Peljali so nas tudi z električnim avtom. Potem nam je Gibi pokazal, kako se rolamo in povedal, da moramo imeti ščitnike. Ogledali smo si tudi različna kolesa.
Alen Bureković, 5. b
Šli smo v mesto, kjer smo se peljali s kolesom. Gospod z rolerji nam je povedal, kako se lahko bolj varno rolamo. Malo smo se peljali s tovornjakom na električni pogon, kjer nam je voznik pokazal različne stvari. Najbolj všeč mi je bila vožnja s tovornjakom. Videli smo tudi kolo, ki deluje na elektriko. Dobili smo revijo o različnih kolesih.
Sala Bytyci, 5. b
 
 
V petek smo odšli v mesto, kjer smo si ogledali stvari, ki ne onesnažujejo narave. Najbolj mi je bila všeč vožnja z električnim tovornjakom. Gospod nas je dal v prikolico ter nas popeljal naokoli. Všeč mi je bila tudi vožnja s kolesom. Peljali smo se mimo zelo zapleteno postavljenih ovir. Najprej smo morali kocko z ene ovire prestaviti na drugo poličko. Sledila je vožnja naravnost med dvema ovirama. Na koncu smo morali zapeljati še z izvijačem v roki okoli ovire ter ga odložiti na drugi polici, ne da bi nam pri tem padel iz rok.
Samir Lavbič, 5. b
 
Bil je lep sončen dan. Z učiteljico smo odšli v mesto. Tam smo se razdelili v skupine. V vsaki skupini smo imeli različne dejavnosti. Najbolj všeč mi je bilo, ko sem se sam peljal po poligonu. Cel poligon sem prevozil brez napake. Tam sem videl zelo dobre, a vendar zelo drage čelade, kolesa ter vso varnostno opremo za zaščito. Imeli so tudi električni avto. Ta mi je bil zelo zanimiv. Prijazen gospod nas je peljal z modernim električnim avtomobilom. Na njem nisem opazil nič posebnega, razen da ga poganja elektrika in ne navadno gorivo. V parku koles sem opazil gorsko kolo in otroško kolo, ki je stalo več kot tisoč evrov. Cene so bile zelo visoke. Obiskovalcev ni bilo veliko. Prijaznemu osebju smo se lepo zahvalili in odšli proti šoli.
 
Matic Novak, 5. b
Dostopnost