Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

4. dan

Ob 7.30 so nas učiteljice zbudile, da smo se lahko pripravili na dogodivščine današnjega dne. Nato smo šli v jedilnico na zajtrk. Ko smo se najedli, smo obuli smučarske čevlje in s smučmi zdrveli po Košuti. Nekaj časa smo smučali, vozili smo se tudi z vlečnico. Ob 12. uri smo bili na kosilu, ki je bilo odlično. Po kosilu je sledil počitek, nato pa smo se vrnili na smučišče. Popoldansko smučanje je prehitro minilo. Tokrat smo se na vrh smučišča povzpeli s sedežnico. Po popoldanski malici je sledilo razgibavanje v telovadnici. Tudi tam je bilo zelo zabavno. Na večerjo smo odšli že zelo utrujeni, a polni dobre volje. Po večerji smo se vrnili v dom in pričeli s pripravljanjem na odhod domov. Ah, jutri je nov dan, a tudi zadnji. Adijo Rogla!
Ema, 4. a


 


3. dan

Zaradi aktivnega včerajšnjega dne smo danes spali dlje in se zbudili v prelepo sončno jutro. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer smo nadgradili naše smučarsko znanje. Med učenjem smučanja smo se naučili uporabljati tudi vlečnico. Po smučanju smo uživali na igralih, kjer smo plezali, se spuščali po toboganu in raziskovali različne plezalne elemente. Sončen dan smo izkoristili tudi za raziskovanje okolice in se odpravili na pohod po bližnjih poteh in gozdu. Po večerji je sledila težko pričakovana disko zabavo v pustnih maskah, spletle pa so se tudi prve simpatije.


 


2. dan

Dan smo začeli z okusnim in energijsko bogatim zajtrkom, ki nam je dal potrebno moč za prihajajoče aktivnosti. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer smo pod vodstvom izkušenih učiteljev smučanja urili svoje smučarske spretnosti. Uživali smo v čudovitem sončnem vremenu. Izdelovali smo tudi pustne maske in se posladkali s slastnimi krofi, ki nam jih je prinesel gospod ravnatelj. Poleg smučanja smo se imeli priložnost zabavati tudi na sankališču Zlodejevo. Večer smo zaključili z ogledom risanega filma.


 


1. dan

Ko smo prišli na Roglo, smo iz avtobusa vzeli vso prtljago in jo odnesli v Snežno dvorano. Tam so nas učiteljice seznanile s pravili na smučišču in v domu. Potem smo poiskali svoje stvari za smučanje in odšli smučat. Najprej smo izvajali različne vaje za učenje smučanja. Smučali smo dve uri, sledilo je kosilo. Po kratkem počitku smo se vrnili na smučišče. Nato smo vzeli prtljago in jo odnesli v dom z imenom Jelka. Utrujeni in lačni smo končno odšli na večerjo, po večerji je sledil večer družabnih iger in končno več kot zaslužen spanec.

 

Dostopnost