Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

4. dan

Današnji pohod je bil najdaljši. Ob reki Kolpi smo se sprehodili do jame in si jo ogledali. Všeč nam je bila malica, saj smo si sami spekli hrenovke ter ob vročem čaju uživali na soncu. V popoldanskem času smo imeli različne dejavnosti po oddelkih, in sicer orientacijo, spoznavanje prsti ob Kolpi ter igre v naravi. Ker je današnji večer zadnji, upamo, da ga bomo čudovito preživeli. Ta šola v naravi je bila naporna, naučili smo se veliko novega in se med seboj bolje spoznali.

3. dan

Danes so nas razveselile ocene sob, ki smo jih dva dni težko pričakovali. Dopoldne smo se odpravili na daljši pohod na Radenski kal, kjer smo imeli delavnice, in sicer smo gradili kurišča v naravi, postavljali bivake in skozi igro spoznavali drevesne vrste in organizme tega okolja.
V popoldanskem času smo obravnavali shemo o hrani, spoznali smo črnega močerila in ugotavljali čistost vode, v kateri močerili bivajo. Po malici smo se na sprehodu učili različne vrste vozlov ter se sprehodili po energijskih labirintih.
Pred dobrim spancem smo lahko ‘pocrkljali’ domače hišne ljubljenčke.


2. dan

Današnji dan se je začel zelo stresno, saj smo imeli takoj po bujenju telovadbo. Še sreča, da se je nadaljevalo z zajtrkom. Nato smo imeli preizkušnjo s plezalno steno, ki smo jo vsi kljub strahu pred višino opravili zelo uspešno. Preizkusili smo se tudi v peki belokranjske pogače … in presenetljivo ugotovili, da smo okusno spekli. Spoznali smo zelenjavno shemo, igrali besedne igre ter na zanimiv način predstavili sobo. Imamo se krasno in upamo, da tako tudi ostane.
Učenci 7. b

Danes smo se zbudili ob 7. uri. Soba 3, v kateri sem nastanjena, je dežurna, zato smo pripravili mize za zajtrk. Po zajtrku smo imeli dejavnosti. Naš oddelek je pekel belokranjsko pogačo. Zelo zanimivo je bilo. Po dejavnosti smo imeli prosti čas in čas za malico. Nato smo si z gospo Darjo odšli pogledat rastlinjak. Govorili smo o sadju in zelenjavi. Po kosilu bomo imeli predstavitev sob, nato pa nam bodo učitelji povedali, kaj bomo počeli naslednji dan.
Gabriela, 7. c

Danes smo se zbudili, se preoblekli in umili. Sledila je jutranja telovadba, ki je trajala okoli 10 minut. Po telovadbi je ob 8. uri sledil zajtrk. Po zajtrku smo si ogledali kratek film o belokranjski pogači, nato smo jo tudi sami spekli. Po malici smo si odšli pogledat domačo zelenjavo in nekaj pridelkov smo tudi sami poskusili. Sledilo je kosilo, po njem pa ogled močerila. Zvečer smo imeli predstavitev sob, kjer smo se vsi družili.
Amina, 7. c

Danes smo imeli pred zajtrkom jutranjo rekreacijo. Po zajtrku smo pričeli z dejavnostmi. Pogovarjali smo se o shemi zdrave prehrane. Ugotovil sem, da je zelenjava, stara manj kot en dan, veliko boljša. Kasneje smo imeli pohod in kosilo. Po kosilu smo imeli prosti čas. Večino časa smo igrali odbojko. Po kosilu smo odšli na orientacijski pohod. Po večerji nas je čakala še predstavitev sob.
Tjan, 7. a


1. dan

Danes smo se zbrali pred šolo ob 8.10. Ob 8.30 smo z avtobusom krenili proti CŠOD Radenci. Med potjo smo se ustavili na počivališču, kjer smo pojedli malico. Približno ob 11.30 smo prispeli do doma v Radencih. Učitelji so nas po kratki predstavitvi doma pospremili do sob. Imeli smo približno pol ure časa, da smo uredili stvari in oblekli postelje. Nato smo imeli kosilo. Po kosilu je sledilo druženje. Ob 15. uri smo se učenci 7. a zbrali v jedilnici, kjer smo se razdelili v skupine. Nato smo pekli belokranjsko pogačo. Delavnica je bila zelo poučna. Do večerje smo imeli čas za druženje, po večerji pa smo odšli še na nočni pohod.
Zala, 7. a

V ponedeljek smo se ob 8.10 dobili na parkirišču za šolo. Okoli 12. ure smo prispeli do CŠOD Radenci. Na avtobusu so nam povedali, s kom smo v sobi. Ko smo prispeli, smo se razporedili v sobe, oblekli postelje in razpakirali stvari. Naš oddelek je imel ob 15. uri delavnice, in sicer smo pekli belokranjske pogače. Razdelili smo se v štiri skupine. Najprej smo pripravili maso, nato smo zgnetli testo, oblikovali pogače in jih dali v pečico. Delavnica je trajala dobri dve uri. Po večerji smo odšli še na nočni sprehod.
Taja, 7. a

Danes je bilo zelo zabavno, sobe so mi zelo všeč. Plezali smo na plezalni steni, malo me je bilo strah, ampak je bilo lepo. Bili smo tudi na igrišču. Hrana je zelo dobra. Popoldan smo igrali razne družabne igre. Nato smo imeli večerjo. Po večerji se bomo odpravili na večerni pohod, nato gremo spat.
Teodora, 7. c

Dan je bil v redu, kljub temu da mi je bilo med vožnjo z avtobusom malo slabo. Ko smo prišli, me je dom prijetno presenetil, saj je zelo urejen. Imajo celo nekaj živali. Hrana je bila zelo dobra. Zvečer se odpravljamo na nočni sprehod. Upam, da ne bo predolg, saj smo še siti od burgerjev, ki smo jih imeli za večerjo.
Matic, 7. a

Dostopnost