Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Letošnje noči branja smo se udeležili učenci od 5. do 9. razreda. Ob prihodu smo odnesli svoje stvari v razred in izžrebali kartice za skupine, v katerih bomo tekmovali. Ko je večina učencev prišla, smo odšli na večerjo skozi novo telovadnico, ki smo si jo tudi ogledali. Po večerji smo se vrnili v knjižnico in imeli kviz o športu, zmagovalna skupina pa je za nagrado dobila knjižne nagrade. Po končanem kvizu smo imeli nekaj minut odmora in kmalu za tem je prišel gost Primož Suhodolčan, avtor knjige Košarkar naj bo. Z njim smo se smejali in zabavali, pa tudi kaj novega nas je naučil. Zastavili smo mu tudi nekaj vprašanj. Ob odhodu gosta se je začelo iskanje koščkov sestavljank v obliki štafetne igre. Igra je trajala kar nekaj časa, saj je bilo težko najti vse koščke. Malo pred polnočjo se je začel ogled filma Košarkar naj bo in tisti učenci, ki so si ta film že gledali, so lahko odšli v tišini v učilnico in so tam brali ali pa tudi spali. Po končanem filmu je večina učencev odšla v učilnice spat, nekateri smo ostali v knjižnici. Po zanimivi noči smo naslednje jutro imeli telovadbo v novi telovadnici in zajtrk v jedilnici.
Ta noč branja mi je bila zelo všeč in se mi je vtisnila v spomin!
Ajla Jusufović, 8. b

Nekaj vtisov ostalih udeležencev:
Noč branja je bila zelo zabavna. Ko je prišel Primož Suhodolčan, pa se nismo in nismo nehali smejati, saj nas je zelo zabaval. (Iva Bakija, 5. b)
Na noči branja mi je bilo zelo všeč, saj je prišel Primož Suhodolčan. Všeč mi je bil tudi film Košarkar naj bo. Bilo je super! (Nina Šoštarič, 6. a)
Primož Suhodolčan je bil zelo smešen. Film je bil zanimiv in dober. (Neprespana) noč branja mi je bila zelo všeč, čeprav je malo žalostno, ker je bila to moja zadnja noč branja. (Lija Kužner, 9. a)
Na noči branja sem se imel zelo lepo. Zelo me je zabaval tudi Primož Suhodolčan. Najboljše pa mi je bilo, ko smo v kvizu z ekipo zmagali in ko smo obiskali novo telovadnico. Čeprav sem zelo zaspan, si bom za letošnjo noč branja vtisnil veliko lepih spominov. Upam, da bom naslednje leto spet prišel. (Jaša B. P., 5. a)
Noč branja je bila razburljiva. Imeli smo fantastičnega gosta in odličen program.

Dostopnost