Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Snežko velikan, visok kar 2,55 metra, stoji pred tajništvom I. osnovne šole Celje in kliče »zimo v naše konce«.

Snežak je večinoma izdelan iz odpadnega papirja (časopisa), le ogrodje je iz kovinske žice (treh velikih krogov). Najprej smo iz kovinskih žic (krogov), ki smo jih prelepile z lepilnim trakom, izdelale ogrodje in nanj z lepilom lepile časopisni papir. Nanesle smo ga kar tri plasti. Za lepilo smo uporabile mekol, ki smo ga mešale z vodo. Šal, roke, oči, gumbe in nos  ̶  vse to smo oblikovale iz časopisnega papirja.  Na koncu smo našega junaka oblepile še z belimi papirnatimi brisačkami. Izdelale smo tudi lonec iz kartonaste škatle in mu ga poveznile na glavo. Sledilo je barvanje bele površine z jupol barvo in barvanje detajlov snežaka še z akrilnimi barvami. Tako je njegov nosek postal oranžen, oči, usta in gumbi črni, lonec moder z belimi pikami in šal rumen z modrimi pikami. Petošolci pa so naredili ozadje iz vrteksa in snežinke. Delale smo ga skoraj dva meseca. Delo je bilo zahtevno, a zelo zanimivo.

Snežka velikana smo izdelale tri šestošolke: Eva Cvibošek, Rita Haxhaj in Eva Žlavs pod mentorstvom učiteljice Petre Svetec.

Zapisala Eva Žlavs, 6. a

SNEŽKO VELIKAN_svetec

Dostopnost