Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
Že star pregovor pravi, da se dobro vedno poplača z dobrim. Da to še vedno velja, so se lahko prepričali tudi člani lutkarskega krožka in skupine flavtic, ki so prišli v celjsko bolnišnico razveselit mlajše in tudi malo starejše otroke. Tam so se namreč srečali z Rdečima noskoma Biserko in Aleksandrom Smerkljem in so se po tem, ko so s svojim programom polepšali dan bolnim otrokom, skupaj z njimi tudi sami prijetno zabavali. 

Učiteljica bolnišnične šole
Alenka Laptoš

Vtisi otrok: 
 
 
Danes so nas učenci I. osnovne šole Celje prijetno presenetili in nam pričarali glasbeno in lutkovno doživetje. Najprej so zaigrali lutkovno predstavo Tri žoge, ki smo si jo starejši in mlajši z veseljem ogledali. Nato so zaigrali na flavtice lepe znane melodije.
Tajda, 2. l
 
Predstava je bila lepa, ker je govorila o žogah. Bil sem vesel, ker sem gledal lutke v bolnišnici.
Edvin, 2. r
 
Najbolj všeč mi je bilo, ko so igrali lutkovno igrico o žogah. Spomnil sem se, da sem izgubil svojo žogo, zato si želim novo. Poslušal sem tudi učence, ki so igrali na flavte. Bilo je lepo.
Matic, 3. r
 
Bila sem presenečena, ker so otroci tako dobro igrali flavtice in si dobro zapomnili besedilo igre. Bilo mi je všeč.
Pia, 2. l 
 
Predstava je bila zelo zanimiva. Otroci so bili živahni in igrivi, zato smo se vsi skupaj prijetno zabavali.
Ana, 1. l
 
Zjutraj sem prišel v bolnišnico. Dobil sem cepivo, potem pa so me odpeljali v sobo. Malo mi je bilo dolgčas. Pred kosilom sem si ogledal lutkovno predstavo Tri žoge in poslušal koncert flavt. Zelo sem užival. Na koncu sta nastopila Rdeča noska Biserka in Aleksander. Otroci smo dobili rdeče noske. Ko se je predstava končala, sem odšel na kosilo. Potem me je učiteljica odpeljala v učilnico, kjer sedaj pišem o tem, kaj se je danes v bolnišnici dogajalo. 
Domen, 3. r
 
Predstava mi je bila zelo všeč, ker je bila živahna in vesela. Začutila sem, da so jo otroci odigrali z velikim veseljem. Všeč mi je bilo tudi igranje na flavte. 
Larisa, 8. r
 
Danes so nam učenci I. osnovne šole Celje predstavili lutkovno predstavo z naslovom Tri žoge. Flavtisti so nam zaigrali nekaj pesmi, na koncu pa sta se nam pridružila Rdeča noska – klovna zdravnika. Predstava mi je bila zelo všeč, saj sem se nasmejala in se zabavala.
Mersi, 1. l
IMG 4371IMG 4374IMG 4378IMG 4384IMG 4419IMG 4423
Dostopnost