Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V torek, 25. 9., so se učenci od 7. do 9. razreda odpravili na strokovne ekskurzije. Sedmošolci so odšli na Dolenjsko, osmošolci na Gorenjsko, devetošolci pa na Primorsko.

V torek, 25. 9. 2018, smo imeli učenci sedmih razredov ekskurzijo na Dolenjsko. Najprej smo si ogledali zunanji del gradu Turjak ter lipo, ki stoji pred njim in ima obseg kar 7, 72 m. Nato smo se odpravili do Rašice, kjer smo si ogledali Trubarjevo domačijo, izvedeli veliko novega o življenju in delu Primoža Trubarja ter si ogledali mlin na vodi. Nato smo se odpeljali do Dolnjih Retij, kjer smo si ogledali Ilijev kozolec, pod katerim je Fran Levstik pisal zgodbo o Martinu Krpanu. Za konec smo si na Muljavi ogledali še Jurčičevo domačijo in Krjavljevo kočo. Tudi tam smo izvedeli veliko novega o geografskih in družbenih lastnostih Dolenjske. Učenci smo se na ekskurziji veliko naučili, pa tudi zabavali.

Tea Belak,  7. a


Istega dne so se osmošolci odpravili na ekskurzijo na Gorenjsko. Najprej so si ogledali hišo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, kjer so videli tudi znamenito vrbo. Nato so se odpravili v Žirovnico, kjer stoji Čopova hiša, v Doslovčah so si ogledali Finžgarjevo domačijo, v Rodinah pa obiskali Jalnovo hišo. Po ogledu so se odpravili v Radovljico, kjer so obiskali še Linhartov muzej ter si ogledali mestno jedro. Domov so se vračali polni novega znanja.

Kaja Rojc, 8. a


V torek, 25. 9. 2018, smo se zbrali na parkirišču pred šolo, da bi se odpravili na ekskurzijo na Primorsko. Naša prva postojanka je bilo Divje jezero, kjer nas je čakalo presenečenje – idrijska jed. Nato smo odšli v muzej prve svetovne vojne. Tam je bilo zelo zanimivo. Ko smo si ogledali muzej, smo šli na kosilo – pico, ki je bila zelo dobra. Naša zadnja postojanka je bila Nova Gorica. Tam smo si ogledali muzej državne meje na kolodvoru. Pozno popoldan smo se vrnili pred šolo.
Ekskurzija je bila krasna, veliko smo se naučili in se zelo zabavali.

Blaž Horvat, 9. b

Dostopnost