Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

 

Od 26. 5. do 29. 5. je v Aarhusu na Danskem potekalo Odprto evropsko prvenstvo v FLL-ju. Udeležili smo se ga Gašper Bervar, Miha Kužner, Lija Kužner, Tea Simič, Matevž Bervar in Matija Pilko iz ekipe Black&White.

Iz Celja smo se v torek, 23. 5., odpeljali proti letališču na Dunaju, od koder smo naprej leteli proti Amsterdamu in nato v Billund. Ko smo prispeli, smo si prvi dan vzeli čas za počitek, že naslednji dan pa smo se odpravili v Legoland. Tam smo si ogledali vse atrakcije in preizkusili vse vlakce smrti, nato pa smo se pozno popoldne odpeljali proti Aarhusu, kjer je potekalo tekmovanje. Naslednje jutro smo se odpravili proti prizorišču, kjer smo postavili svojo stojnico, na kateri smo predstavljali svoj projekt in robota. Imeli smo tudi 2 treninga robota, ki sta šla dobro. Popoldne smo imeli druženje z ostalimi ekipami v zabaviščnem parku Tivoli Friheden in spet veliko voženj z vlakci smrti in vrtiljaki. Naslednji dan pa se je začelo pravo tekmovanje. Dan smo začeli z dvema krogoma robotske tekme in predstavitvami tehničnega intervjuja, projekta in vrednot. Vse nam je šlo zelo dobro, zato smo bili zelo samozavestni in dobre volje. Naslednji dan pa je prišel še tretji krog robotske tekme in pa težko pričakovana podelitev pokalov. Dosegli smo izjemno 1. mesto, ki nam je prineslo pokal na področju projekta, in sicer pokal za inovativne rešitve. RoboSončki, druga slovenska ekipa, ki je sodelovala na Evropskem prvenstvu, pa je dosegla 3. mesto na robotski tekmi. Zelo zadovoljni smo se naslednji dan odpravili še na ogled mesta Aarhus, popoldne pa smo se odpravili na letališče, od koder smo leteli nazaj v Amsterdam in nato na Dunaj. Z Dunaja smo se odpeljali domov, kamor smo prispeli v torek, 30. 5.

Matija Pilko, 9. a

Dostopnost