Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
V četrtek, 22. 11. 2012, smo bralci, ki v letošnjem šolskem letu beremo knjige za bralno priznanje, in smo do sedaj prebrali vsaj tri knjige, odšli na knjižni sejem. Učenci od šestega do devetega razreda smo se trudili, saj smo si zelo želeli oditi v Ljubljano.
 
Zjutraj smo se zbrali pred šolo, vzeli malico in odšli na parkirišče, kjer nas je čakal avtobus. Pot do Ljubljane je hitro minila, saj smo si čas krajšali s petjem, pripovedovanjem šal in smehom.
Ko smo prispeli v Ljubljano, smo si najprej ogledali znamenitosti našega glavnega mesta in ob vsaki so nam učitelji povedali nekaj zanimivosti.
Končno smo prišli do Cankarjevega doma. Zdelo se mi je veličastno. Notranjost je bila razsvetljena in imela sem občutek, da je povsod dišalo po knjigah. Hodili smo od stojnice do stojnice oz. od založbe do založbe in si ogledovali knjige. Vse so bile zanimive, saj so bile namenjene tako najmlajšim kot tudi najstarejšim bralcem. Videli smo majhne in zelo tanke ter velike in debele knjige. Lahko smo spremljali tudi predstavo o tem, kako je branje pomembno za naš razvoj in bogatenje besednega zaklada. Seveda pa to še ni bilo vse. Vsak učenec je dobil tudi bon za dva evra, ki ga je lahko unovčil ob nakupu izbrane knjige. Skoraj vsi smo si kupili vsaj eno, nekateri pa tudi več.
Ob dogovorjeni uri smo se zbrali, se prešteli in skupaj odšli do Parlamenta, kjer smo počakali avtobus. Ko je pripeljal, smo se udobno namestili. Tudi pot domov je hitro minila, saj smo se zopet smejali, peli in si seveda ogledovali knjige, ki smo jih kupili.
 
Po mojem mnenju je branje boljše kot gledanje filmov, kajti z branjem si burimo domišljijo, se pri tem zabavamo in tudi bogatimo besedni zaklad.
 
Ivona Kovačić, 6. b
012
Dostopnost