Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V Arboretumu sem izvedela veliko novega, npr. da dlačice na listih rastlin zadržujejo prah in druge delce snovi. V spomin sta se mi vtisnili razstavi orhidej in kaktusov ter latinsko ime Baxus sepermotnus.

Sara Kukaj, 6. b

V Arboretumu je bilo zanimivo. Spoznali smo veliko novih vrst dreves in izvedeli veliko novih stvari. Ogledali smo si razstavo orhidej, kaktusov in dinozavrov. Ali ste vedeli, da imajo posejanih okrog 4000 vrst lesnatih rastlin?. Vsi se bomo tega naravoslovnega dne še dolgo spominjali.

Taja Golob, 6. b

V Arboretumu so mi bile všeč orhideje. Najbolj pa sem si zapomnila drevo platane, saj ima lubje podobno vojaški obleki. Všeč mi je bila tudi močvirska cipresa. V tem dopoldnevu sem se naučila veliko novega.

Nika Orehov, 6. b

V ponedeljek, 2. 3. 2015, smo se odpravili v Arboretum, kjer smo si ogledaali zbirko dreves in grmov, francoski vrt, zbirko orhidej in kaktusov. Izvedeli smo pomen latinskega poimenovanja rastlin. Najbolj pa mi je bila všeč zbirka kaktusov, ki mi bo za vselej ostala v spominu.

Anela Dohranović, 6. b

V Arboretumu sem se imel lepo. Ogledali smo si veliko zanimivih rastlin. Videli smo tudi bambus, ki sicer raste na Kitajskem. Imajo tudi zimzelen grm po imenu pušpan. Izvedeli smo, da se cvetovi združujejo v socvetja. Na koncu smo videli še dinozavre.

Filip Vedenik, 6. a

Bilo je zanimivo in poučno. Na avtobusu smo skozi okno opazovali naravo. Ko smo prišli v Arboretum, smo se odpravili v učilnico, kjer nam je učiteljica povedala zanimivosti o kraju. Potem smo odšli v park in si ogledovali različne rastline. Vsi smo se veliko naučili.

Anja Lužar, 6. a

V Arboretumu smo videli različne vrste dreves in grmov, reko, dinozavre, kaktuse, orhideje … Reševali smo učni list. Učiteljica v Arboretumu Volčji Potok nam je povedala zgodbo o tem, kaj je naredila veverica. V Arboretumu imajo drevesa s celega sveta.

Venera Seiraqa, 6. a

Arboretum_01 Arboretum_03 Arboretum_04 Arboretum_05 Arboretum_06 Arboretum_07

Dostopnost