Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Učenci 7.a in 7. b so v torek, 2. 4. 2019, spoznavali gozd na terenu – ves dopoldan so preživeli v Mestnem gozdu Celje. V skrivnosti gozda jih je popeljal revirni gozdar Boštjan Hren iz Zavoda za gozdove.
Nekaj vtisov:
“Dan je bil zelo zanimiv in poučen, znanje pa bomo lahko uporabili v življenju. Bilo je tudi navdihujoče, saj me je dopoldan preživet v gozdu navdihnil za več sprehodov v naravi.” Tea B.
“Naučili smo se veliko novega o gozdu, ugotovili smo, da bi bilo mesto Celje popolnoma drugačno brez gozda”. Benjamin K.
“Imeli smo pohod, naravoslovje, angleščino in igre. Bilo je super, predvsem igra z ritmičnimi vzorci v lesenem hlodu na 3 železnih drogovih – preverjali smo potovanje zvoka po lesu.” Bor L.
“Ta dan je bil zame zelo prijeten in poučen, saj smo se za spremembo učili v naravi. Bilo je tudi veliko medpredmetnega povezovanja, kar se mi zdi zelo pomembno.” Eva B.
“Moji občutki so super. Spoznali smo nove živali razkrojevalce. Veliko smo tudi prehodili”. Lucija F.
“Spoznali smo koristi gozda in vpliv na mesto, najboljši del pa je bil iskanje razkrojevalcev in sestavljanje alpskih in predalpskih tal. Prav tako je večino časa potekla razlaga v angleščini. Bilo je super!” Sven A. Mernik
“Torkov naravoslovni dan je bil zanimiv in poučen. Spoznali smo, da je gozd pomemben za rastline in tudi za nas ljudi. Skozi igro smo spoznavali naravo in se predvsem zabavali.” Nina Š.
“V gozdu smo si ogledali hišico, iskali razkrojevalce in gledali, kako tla vpijajo vodo. Pouk je potekal tudi v angleščini, kar je bilo super. Ker smo hodili in tekali, smo imeli tudi šport. Šteli smo letnice in branike.” Lara B.
“Bilo je odlično, najbolje je bilo, ko smo hodili in iskali živali. Edino, kar mi ni bilo všeč, je bilo, ko smo se pogovarjali.” Andrija M.
“Včerajšnji dan mi je bil zelo zanimiv, saj smo v prvem delu govorili angleško, iskali razkrojevalce – kar mi je bilo nadvse zabavno in zanimivo – na koncu pa smo se tudi igrali na gozdnem igrišču. To mi je bilo najbolj všeč.” Vana P.

Dostopnost