Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Učenci in planinci I. osnovne šole Celje so v petek, 24. 2. 2023, s kulturnim programom sodelovali na svečani akademiji Planinskega društva Železničar Celje (ob 50. obletnici njihovega  delovanja). Otroški pevski zbor pod vodstvom gospe Vlaste Ratej je s pesmimi Mladi planinci, Nikoli slabe volje, Če bi se svet nazaj vrtel in Kranjski Janez razveselil srca poslušalcev. Mia Pristovnik in Kiara Katja Jerič sta pod vodstvom gospe Klavdije Kumer nastopili z recitalom V meni bije planinsko srce. Tako smo skupaj podoživeli naše čudovite planinske poti. Flavtistke Klara Dokmanac, Ana Kristan in Eva Nastov so pod mentorskim vodstvom gospe Barbare Podgoršek s skladbami Sijaj, sijaj sončece in Jaz imam pa goslice vse zbrane popeljale v svet instrumentalne glasbe.

Podžupan, g. Samo Seničar, je v imenu Mestne občine Celje prenesel pohvale in čestitke ob jubileju in zaželel uspešno delovanje tudi v prihodnje.

Predsednica Meddruštvenega odbora Savinjske Manja Rajh je I. osnovni šoli Celje v imenu Planinske zveze Slovenije podelila zlati častni znak PZS. Uspešno sodelovanje šole s planinsko organizacijo se odraža v delovanju planinskih krožkov za učence od 2. do 9. razreda in z organizacijo pohodov za celjske osnovnošolce v okviru poletnega počitniškega varstva, ki ga v času poletnih počitnic izvajajo na I. osnovni šoli Celje.

Prav tako je mentorjema planinske dejavnosti na I. osnovni šoli Celje Črtu Močivniku in Brigiti Ornik za zaslužno in uspešno delo v planinski organizaciji podelila srebrni častni znak PZS.

Čestitamo ob jubileju!

Planinci I. osnovne šole Celje

Dostopnost