Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V četrtek, 24. junija 2021, se je začelo virtualno odprto nacionalno prvenstvo Grčije 2021, ki se ga je udeležilo 200 ekip iz 117 držav. Dogodek je potekal preko spletnega portala, kjer so bili rezultati robotskih tekem, virtualne stojnice ekip in predvajanje dogodkov.

Ob 10.30 v četrtek smo se Black&White udeležili prvega dogodka, spoznavanja ekip. V pol ure se je predstavilo 20 ekip iz celega sveta. Ob 19. uri pa se je začela slavnostna otvoritev. V dveurnem dogodku so bile predstavljene vse ekipe, poleg njih pa grška kultura in čudovito grško mesto dogajanja Solun – Thessaloniki. Otvoritev je bila pravi glasbeni in zabavni spektakel, med katerim smo Black&White zelo uživali.

V petek se je začel prvi tekmovalni dan. Ob 12. uri smo imeli dve robotski tekmi. Naš Pingo ter pilota so se odrezali odlično. Dosegli smo 515 in 520 točk od 525, ki smo jih zmožni narediti. S tem rezultatom smo bili konkurenčni vsem najboljšim svetovnim ekipam. Po tekmah smo se pogovarjali z ostalimi ekipami ter se udeležili Zorbe, grškega plesa. Zelo smo se zabavali in trenutke delili tudi na našem Facebooku. Zvečer je bil organiziran tudi Večer za ekipe, kjer so bile predstavljene razne točke in aktivnosti.

V soboto, na drugi tekmovalni dan, pa je bil naš urnik precej napolnjen. Ob 10.30 se je začel pobeg iz Olimpije. V spletni sobi pobega smo reševali različne uganke, povezane z grško kulturo. Za tem je bila aktivnost Moj velik grški izziv, na katerem smo morali na vprašanja odgovarjati z gibi. Ob 11.30 smo bili že v čakalnici z ostalimi ekipami za vstop k sodnikom. Tudi tam smo se odrezali odlično in bili ponosni sami nase. Takoj za tem smo imeli še tretjo robotsko tekmo. Zvečer je bil organiziran tudi Dogodek za starše ter še en večer ekip.

Nedelja je bila dan zaključka. Ob sedmih zvečer se je začela zaključna ceremonija. Ob podeljevanju pokalov je prihajalo do težav s prenosom, kar je naše vznemirjenje samo še povečalo. Vse skupaj so podelili 60 pokalov. Vsi smo bili čisto na trnih, saj je bilo čakanje na rezultate mučno. Kmalu zatem pa nas je vse doletel šok. S celoletnim trudom smo postali tretjemestni prvaki! To je nagrada, ki se podeljuje ekipam, ki v celoti spoštujejo FLL vrednote, imajo inovativnega dobro delujočega robota ter s svojimi idejami in projekti izboljšujejo svet. Boljšega zaključka sezone si nismo mogli niti predstavljati, uspeh pa smo proslavili tudi s torto.

Vse skupaj kaže, da s trdim delom, željo in včasih tudi odrekanjem lahko dosežeš marsikaj, če te le ni strah poskusiti.

  

 

Dostopnost