Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V soboto, 16. 3. 2024, je našo šolo na Odprtem državnem prvenstvu First Lego League (FLL) in finalu regije Adria zastopala šolska ekipa Black&White. Na tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Puconci in ga organizira Zavod Super glavce, je sodelovalo najboljših 30 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore.

Black&White smo postali prvaki Slovenije in podprvaki regije Adria.

Ekipa je tekmovala na 4 področjih. Robotska tekma je zelo zanimiv del tekmovanja, ki so si ga lahko ogledali obiskovalci ali pa so spremljali prenos v živo. Cilj robotske igre je z lastno zgrajenimi nastavki in sprogramiranim robotom na robotski mizi v dveh minutah in pol opraviti čim več misij in osvojiti čim več točk. Naša ekipa je v tem delu v hudi konkurenci odličnih robotov po težavah z modelčkom osvojila 5. mesto. 

Odlično smo se odrezali tudi na intervjujih, kjer so ocenjevalci ocenjevali njihov inovativni projekt SKUHAM.SI komplet, konstrukcijo robota in nastavkov ter osnovne vrednote ekipe.  

Na finalu smo se družili tudi z inženirko leta 2023, Ljupko Vrtevo. Magistrica inženirka strojništva ter razvojna inženirka je poudarila pomen domišljije, ekipnega dela, vztrajnosti z učenjem iz napak. Ekipa v okviru programa FLL to zelo uspešno razvija in uspeli smo prikazati visok nivo znanja, spretnosti, sodelovanja.

Hvaležni smo prostovoljcem, ki so omogočili dogodek in vsem, ki so nas v Prekmurje prišli podpreti v živo ter vsem, ki so za nas stiskali pesti na daljavo.    

Z uspehom na tekmovanju smo dosegli uvrstitev na mednarodno tekmovanje, ki bo potekalo v norveškem mestu Bodo v mesecu maju. Tam se bomo na enakih področjih pomerili s 50 ekipami iz celega sveta.

Black&White

Dostopnost