03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Dan Evrope, 9. maj, je eden od simbolov Evropske unije, ki ga je Svet Evropske unije sprejel na vrhu v Milanu leta 1986. Dan Evrope je priložnost za dejavnosti in dogodke, ki Evropo približajo njenim državljanom in narode Unije zbližajo med seboj.
Naša šola sodeluje v projektu že od samega začetka – že osmo šolsko leto. Namen in cilj programa Evropska vas je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati spodbuditi zavedanje lastne kulturne identitete. Program spodbuja medpredmetno povezovanje in inovativne pristope k učenju. Cilj projekta je v učencih spodbuditi ustvarjalnost in kreativnost, razvijati medkulturni dialog ter zavedanje lastne kulturne identitete. Spoznavanje drugih narodov in držav EU poteka na zanimiv način. V projektu se povezujejo učenci različnih razredov in tudi starosti. Povezuje jih sproščeno druženje in raziskovalni cilj.
Učenci ustvarjajo na različnih področjih, raziskujejo z uporabo različnih virov in sledijo skupnemu cilju – spoznati in predstaviti državo na najbolj avtentičen način. Spoznavanje in razumevanje drugih kultur odpravlja predsodke o posameznih narodih in državah.
Prireditev na Glavnem trgu v Celju ob 9. maju je priložnost, da se seznanimo in spoznamo države in ljudi, ki živijo okoli nas in skupaj z nami sestavljajo pisan mozaik Evrope in Evropske unije. Prireditev ob dnevu Evrope je srečanje mladih, bodočih aktivnih evropskih državljanov, ki bodo to skupnost zaznamovali s svojo kulturo, običaji in jezikom.

koordinatorici: Stanislava Ferjanc in Irena Pesan Zlodej

 


 
Nazaj

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost