Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V soboto, 16. marca, je na naši šoli potekalo državno tekmovanje FLL, ki je bilo hkrati tudi finale regije Adria. Ekipa Black&White se je dogodka seveda z veseljem udeležila. Šola je gostila 30 ekip iz 4 različnih držav, 20 iz Slovenije in 10 iz Makedonije, Srbije in Hrvaške. Dogodek je bil obarvan z veseljem in zabavo ter sladkanjem s palačinkami in mafini. Ekipa je uspešno opravila s predstavitvami našega projekta Kadko, vrednot in tehničnega intervjuja. V prvi tekmi robotov se je malo zatikalo, v drugem pa se je rezultat močno izboljšal. Vzdušje je bilo odlično, saj so se ekipe med seboj prijateljsko povezale ter sklenile veliko novih prijateljstev. Kuharji so poskrbeli za naše moči z obilnim okusnim kosilom. V popoldanskem delu so sledili obiski ocenjevalcev na stojnicah ter tretji krog robotskih tekem. Nato smo ekipe skupno plesale in čakale na rezultate tekmovanja ter podelitev nagrad. Ob pravem trenutku smo vsi udeleženci pokazali pravi FLL duh ter pravilno reagirali. Na zaključku smo kot se za FLL spodobi vse ekipe dobile medalje, nekateri pa tudi pokale za določeno področje. Tako smo mi dobili pokal za 2. mesto na robotski tekmi. Ponos je bil na vrhuncu, ko smo kot gostitelji ponovili lanski uspeh in postali državni prvaki in prvaki regije Adria. Ravno zaradi tega bomo že 14. aprila odpotovali v Houston v Ameriko, kjer se bomo udeležili svetovnega prvenstva.
Sobotni dogodek je bil vrhunec FLL-ja v vseh 4 državah. Veselimo se ponovnega snidenja z vsemi ekipami ter naslednjega tekmovanja in nove sezone.

Black&White

Dostopnost