Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
V petek, 11. aprila 2014, je bil na OŠ Glazija Celje – šoli za otroke s posebnimi potrebami – tradicionalni dan odprtih vrat. Udeležili smo se ga učenci petega (Blendi, Gresa, Nik, Kaja H. in jaz) in četrtega (Alen, Nik, Nina, Eva in Jakob) razreda z dvema učiteljicama. 
Ko smo se vsi povabljeni zbrali v zbornici OŠ Glazija, nam je gospa ravnateljica na kratko predstavila šolo, nato pa smo odšli na ogled šole, kjer smo sodelovali v različnih delavnicah in spoznali življenje ter delo otrok s posebnimi potrebami.  
Najprej smo si ogledali, kako se učenci učijo plavati. Bilo je zelo zabavno in zanimivo, saj njihov način vadbe sploh ni bil podoben načinu, ki smo se ga učili na plavalnem tečaju. 
Sledil je ogled spalnih prostorov. Fantje imajo modre, punce pa oranžne sobe. Po ogledu spalnic smo si v likovni učilnici izdelali stanovanjske bloke. 
Odšli smo še do otrok z Downovim sindromom. Tam smo si skupaj z njimi razvijali in urili ročne spretnosti.
V telovadnici smo se najprej ogreli in nato skakali po trampolinu. Vsak je prišel na vrsto dvakrat. Bilo je zabavno. 
Sledil je še ogled sobe za sproščanje. V njej je vodna postelja, visok steklen tulec, v katerem voda spreminja barvo ter reflektor z vrvicami, ki spreminjajo barvo. Soba mi je bila zelo zanimiva. 
Po ogledu smo pojedli malico in odšli polni vtisov nazaj v šolo. Na dnevu odprtih vrat mi je bilo zelo všeč, saj je bil ogled zabaven in poučen. 
 
Lija Kužner, 5. a 
Dostopnost