Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Arhiv 2016/2017


Dvojno zlato na osnovnošolskem debatnem turnirju na državni ravni

Debaterji debatnega kluba I. osnovne šole Celje so se v soboto, 3. decembra 2016, udeležili debatnega turnirja na državni ravni na OŠ FLV Slivnica pri Mariboru. Rekordni turnir, na katerem je sodelovalo 54 ekip oz. 162 debaterjev, je potekal na »impromptu« debatne trditve. Našo šolo so zastopale tri ekipe oz. devet govorcev: Matija Pilko, Svit Rojc, Matevž Bervar, Sara Kukaj, Eva Žlavs, Tea Simić, Zala Burnik, Alma Haljeta in Eva Guštin.

Člani ekipe Nevemkaj (Matija Pilko, Svit Rojc, Matevž Bervar, vsi 9. a) so s tremi zmagami in z najvišjim številom točk postali zmagovalci turnirja na državni ravni, Matevž Bervar pa je kot 1. najboljši govorec turnirja prejel zlato priznanje.

Čestitke za izjemni dvojni uspeh!

 03_Debatni.turnir 01_Debatni.turnir 02_Debatni.turnir

Šolsko tekmovanje iz angleščine

V četrtek, 17. 11. 2016, je potekalo šolsko tekmovanje iz angleščine za devetošolce. Tekmovalo je 14 devetošolcev.
Šolska prvakinja je postala Zala Klepac Keržan, 9.a. Na regijsko tekmovanje, ki bo 18. 1. 2017, se je uvrstilo 6 tekmovalcev, bronasto priznanje pa prejme 7 tekmovalcev. Iskrene čestitke vsem, uvrščenim na regijsko tekmovanje pa veliko uspeha!

Rezultate si lahko ogledate na naslednji povezavi. Rezultati

Učiteljice tujih jezikov: Ingrid Zupanc Brečko, Brigita Ornik, Helena Stepišnik

Prireditev Veselje do znanosti

V petek, 18. 11. 2016, smo se udeležili prireditve Veselje do znanosti na Gimnaziji Celje Center. Po predavanju o drogah, smo odšli v planetarij, kjer smo si ogledali slike vesolja. Delali smo zelo zanimive poskuse v kemijskem laboratoriju. V matematični učilnici smo sedeli na žogah in reševali miselne uganke. Profesorji so bili zelo prijazni, delavnice so bile zanimive in poučne. Bilo nam je všeč.

Lucija, Adra, Albina, 9. b

01_Veselje.do.znanosti 02_Veselje.do.znanosti 03_Veselje.do.znanosti 04_Veselje.do.znanosti

Obisk čebelarke

V četrtek, 17. 11. 2016, je učence 1. triade obiskala gospa Andreja Kandolf iz Čebelarske zveze Slovenije. Predstavila nam je vrste čebel, opremo čebelarja in poudarila pomembnost čebel za naše življenje.

Otroci so ob njenem obisku zapisali:

Čebelarka je predstavila čebele in čebelnjak. Izvedeli smo, da potrebujemo čebele zato, da nam dajo med. (Vita Hus, 3. b)
Čebelarka je predstavila življenje čebel. Naučili smo se, kako ravnati s čebelami, da matico označujemo in da čebela živi do dve leti, potem pa jo čebelarji zamenjajo z drugo. (Anej Kolčan, 3. b)

Čebelarka nam je pokazala čebeljo matico, poleg tega pa tudi čebelnjak, a v njem ni bilo čebel. Povedala nam je, da ko čebela piči, ostane v našem telesu strupnica, ki je ne smemo prijeti, ker gre potem strup v naše telo, zato jo moramo odstraniti s pinceto ali jo frcniti. (Ayla Omerović, 3. b)
Ob obisku smo izvedeli, da so čebelarji navajeni človeških pikov. Najbolj mi je bila všeč slika čebelarja, ki je imel na telesu 3000 čebel. (Gal Centrih, 3. b)
2016-11-17 10.02.24 2016-11-17 10.06.33 2016-11-17 10.17.47 2016-11-17 10.18.42
2016-11-17 10.47.11 2016-11-17 10.44.45 2016-11-17 10.35.44
Obiskala je tudi otroke v bolnišnični šoli. Otroci so si izdelali svečke iz voska.
IMG_4999 IMG_5001 IMG_5003 IMG_5010 IMG_5011

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. 11. 2016, smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk. Za zajtrk smo jedli kruh, maslo, med in mleko. Pogovarjali smo se, kako sta v današnjem času pomembna zajtrk in predvsem uživanje doma pridelane hrane. Zelo pomemben je pomen kmeta kot pridelovalca hrane in čebele, ki je tesno povezana s kmetijstvom in pridelavo hrane. Najpomembnejša naloga čebele je opraševanje, saj s tem pomembno vpliva na pridelavo hrane za ljudi in živali.
Učenci, ki obiskujemo kuharski krožek, smo razdelili krompir od četrtega do devetega razreda. Nato nam je učiteljica razdelila predpasnike, čepice in majice. V kuhinji smo dobili vsak svoje delo. Za kosilo so učenci dobili ričet ter polžke z jabolki, ki smo jih pripravili s pomočjo kuharic. Delo v kuhinji je potekalo zelo dobro. Pomagali smo tudi pri razdeljevanju hrane. Živila, ki smo jih pripravljali, so v celoti pridelana v Sloveniji.
Poučili smo se o pomembnosti prehranjevalnih navad in o neprimerni izbiri živil. Neredna prehrana lahko vpliva na slabo počutje, slab učni uspeh in na zmanjšano odpornost organizma.
Ana Kovač, 6. a
Dostopnost