Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
 

Arhiv 2014/2015


 

Gnezdilnica za samotarske čebele

Zadnji tehniški dan šestošolcev je imel dvojni namen – izdelati uporaben izdelek iz lesa in narediti nekaj dobrega za naravo. Oboje združuje gnezdilnica za samotarske čebele. To so posebne vrste čebel, ki ne živijo v družinah kot medonosne čebele, vendar so zelo pomembne za opraševanje rastlin. Ker jim primanjkuje naravnih mest za vzgojo zaroda, jim pomagamo z gnezdilnicami. Čebela v luknjico nanosi cvetni prah, nato odloži jajčece in luknjico zadela z blatom. Teh čebel se ni potrebno bati, saj nimajo žela in nas ne morejo pičiti.

DSC08161 DSC08163 DSC08168 DSC08169 DSC08173

Za izdelavo gnezdilnice smo uporabili borove deske in polena različnih listavcev. Potek dela si lahko ogledate na fotografijah.

Gnezdilnice so lepo uspele, doma jih bomo namestili na polsenčno mesto, kjer bodo počakale do naslednje pomladi, ko jih bodo morda obiskale čebele samotarke in pokazale, da še živimo v zdravem okolju.
DSC08457 DSC08483 DSC08456 DSC08183 DSC08178

Zaključni planinski pohod na Raduho

V soboto, 13. 6. 2015, smo se planinci odpravili na Raduho (2062 m). Zame je bila to nepozabna izkušnja. Najprej smo se sprehodili do koče na planini Loka, kjer smo pomalicali in se pripravili na vzpon. Nepozabno doživetje, ki se mi bo vtisnilo v spomin, je bilo ob prihodu na goro – deležni smo bili veličastnega pogleda na doline, hribovja in gorovja.

Tea Simić, 6. b

Pohod_Raduha_04 Pohod_Raduha_01 Pohod_Raduha_02 Pohod_Raduha_03

Uspelo nam je doseči vrh Raduhe, od koder je lep pogled na Kamniško-Savinjske Alpe. Nekateri smo bili prvič nad 2000 m, zato so bili občutki enkratni. Po sestopu do planine Loka smo se namestili na klopce pred kočo in se posladkali s palačinkami. Všeč nam je bila tudi adrenalinska vožnja z avtobusom. Bilo je zabavno in nepozabno.

Šestošolke Kaja Jezernik, Anela Dohranović, Anja Lužar in Lija Kužner

Pohod_Raduha_08 Pohod_Raduha_05 Pohod_Raduha_06 Pohod_Raduha_07

Podelitev priznanj za najboljše športnice in športnike osnovnih šol

V četrtek, 11. 6. 2015, je v dvorani krajevne skupnosti Ljubečna potekala svečana podelitev priznanj za dosežene športne uspehe v šolskem letu 2014/2015, ki jo organizira Športna zveza Celje.

Priznanja za uspehe na šolskih športnih tekmovanjih so iz rok trenerja nogometnega kluba Celje, g. Simona Rožmana, prejeli Vita Komel, Ana Pilko, Kiara Tomažič Šeligo, Žiga Rebeušek, Dalibor Lupret in Valentin Šeško.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko športnih uspehov v nadaljnjih letih.

Učitelja športa: Marjeta Lubej in Domen Ambrož

d018_Podelitev_sportnik

Področno tekmovanje v odbojki na mivki

Učenci osmih razredov so se v torek, 9. 6. 2015, udeležili področnega prvenstva v odbojki na mivki, ki je potekalo v Žalcu. Na tekmovanju je nastopalo šest ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Naši učenci so se najprej pomerili s favoritom tekmovanja, Osnovno šolo Šempeter, in izgubili z 2 : 0 v nizih. Sledila je odločilna tekma za uvrstitev v polfinale z osnovno šolo iz Šentjurja. Po suvereno dobljenem prvem nizu so naši učenci popustili in tesno izgubili drugi niz ter v tretjem pokazali svoj pravi borbeni obraz in zmagali. V polfinalu so nato izgubili z odlično ekipo iz Osnovne šole Braslovče, ki je na koncu tudi zmagala in osvojila naslov področnega prvaka. V tekmi za tretje mesto so naši učenci prikazali odlično igro in na najlepši način vrnili Osnovni šoli Šempeter za poraz v skupinskem delu ter se veselili izrednega uspeha.

Končno tretje mesto na področnem tekmovanju v odbojki na mivki je eden najboljših rezultatov naše šole v tej atraktivni športni disciplini, zato učencem čestitamo za borbeno igro in dosežen rezultat.

Našo šolo so zastopali: Rijan Mustafi, Sebastijan Slakan, Valentin Šeško, Tian Kitek in Patrik Praprotnik.

Športni pedagog: Domen Ambrož

Odbojka_mivka_podrocno

Tekmovanje – odbojka na mivki

V petek, 5. 6. 2015, je na letnem bazenu Celje potekalo finale medobčinskega prvenstva v odbojki na mivki za osnovne šole. Naši učenci so najprej tesno izgubili proti Osnovni šoli Ljubečna z 2 : 1 v nizih. Na drugi tekmi, ki smo jo morali zmagati, da bi se uvrstili na področno prvenstvo, smo po izjemnem boju premagali III. osnovno šolo Celje z 2 : 1 v nizih. Na koncu smo zasedli odlično 2. mesto za Osnovno šolo Lava in se s tem uvrstili na področno prvenstvo.

Našo šolo so zastopali Valentin Šeško, Tian Kitek, Rijan Mustafi, Sebastijan Slakan, Patrik Praprotnik in Luka Hohnjec.

Učencem čestitamo za borbeno igro in dosežen rezultat ter jim želimo veliko uspeha na nadaljnjem tekmovanju.

Učitelj športa: Domen Ambrož

Odbojka_mivka

Dostopnost