Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Ustvarjanje


EKO dan (od 1. do 3. razreda)

V petek, 5. 4. 2024, smo učenci in učitelji od 1. do 3. razreda izvedli EKO dan na temo LOČUJMO IN PONOVNO UPORABIMO. Spregovorili smo o vsakodnevnih dejavnostih, s katerimi lahko veliko prispevamo k varovanju okolja in zakaj je pomembno, da se do njega odgovorno obnašamo. Ogledali smo si eko pravljico in govorili o ločevanju odpadkov ter recikliranju. Odpadno embalažo, ki so jo učenci prinesli v šolo, smo ponovno uporabili tako, da smo si iz nje izdelali igrače. Dan smo zaključili z manjšo čistilno akcijo v okolici šole.

 

 

La France voyage (Francija potuje)

V sredo, 27. 3. 2024, smo učenci I. osnovne šole Celje, ki se učimo francoščino, dobili obisk Eléonore Lamblin s Francoskega inštituta v Ljubljani. Eléonore je Francozinja, torej naravna govorka francoščine. Z njo smo se igrali igro spomin, preko katere smo spoznali olimpijske športe, v katerih bodo tekmovali športniki in športnice na olimpijskih in paralimpijskih igrah poleti v Parizu. Seveda se nam je Eléonore tudi po francosko predstavila in nam zaupala zanimivosti iz svojega življenja. Cilj delavnice je bilo učenje s pomočjo naravne govorke in spoznavanje Francije in francoščine na splošno.

Zbiralna akcija za zavetišče za živali

Od 4. do 11. marca 2024 smo na šoli izvedli zbiralno akcijo za živalsko zavetišče Maribor. Učenci in učenke od 1. do 9. razreda so cel teden pridno prinašali tekstil, pripomočke in hrano za živali. Zbiralni akciji so se pridružili tudi vsi zaposleni.

Akcijo smo uspešno zaključili in donacijo predali zavetišču Maribor. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje.

Naravoslovni dan v 7. razredu

V ponedeljek, 18. 3. 2024, smo imeli učenci 7. razreda naravoslovni dan. V šolo smo prišli ob 8.30. Dan smo pričeli z likovno delavnico, na kateri smo z akrilnimi kredami risali različne tropske živali, nato smo imeli ob 10.15 malico, ob 10.30 pa smo se odpravili v Tropsko hišo, ki se nahaja v mestnem središču. Ko smo prišli tja, so nam najprej predstavili tri živali, ki smo jih lahko tudi prijeli. Ena izmed zanimivih živali je bila kača Oliver, ki so jo pogumni lahko vzeli tudi v roke. Po predstavitvi živali smo imeli še samostojni ogled. Ob 12.15 smo se odpravili nazaj v šolo na kosilo, nato pa zaključili z naravoslovnim dnem.

Amina, 7. c

 

 

Natečaj Evropa v šoli

Natečaj Evropa v šoli je v tem šolskem letu potekal pod naslov »DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA«, ki se navezuje na 10. cilj trajnostnega razvoja: zmanjšanje neenakosti. Učenci naše šole so sodelovali na literarnem, likovnem in ustvarjalnem natečaju. Sedem del se je uvrstilo na državno raven natečaja. Vsem nagrajencem in njihovim mentorjem čestitamo.
Koodinatorica Petra Svetec  

 

Francoska delavnica na I. gimnaziji v Celju

V petek, 26. 1. 2024, so se učenci, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet francoščina, udeležili francoske delavnice za osnovnošolce, ki jo je organizirala I. gimnazija v Celju. Delavnico sta vodili Andreja Lorenčak, profesorica francoščine, in Mary Ellen Ramasimanana Virtič, naravna govorka. Tema delavnice so bile olimpijske igre, ki se bodo letos poleti odvile v Parizu. Učenci so se najprej preizkusili v kvizu Kahoot, s katerim so preverili svoje znanje o olimpijskih igrah. V nadaljevanju delavnice so s pomočjo kvizov in iger spoznali izraze za različne športe in se jih naučili tudi opisati. Naučili so se veliko novih besed. Po kvizu so se nam pridružile dijakinje francoščine, ki so učence popeljale po šoli. Ogledali so si gimnazijo in dvorano Kajuh. Vsem nam je bilo zelo zanimivo in z veseljem bi podoben obisk še ponovili.

À bientôt!

Dostopnost