03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Ustvarjanje


Šolski festival FLL raziskovalci

V četrtek, 19. 5. 2022, smo imeli na šoli Šolski festival FLL raziskovalcev, na katerem so se predstavile 4 skupine. Izmed teh štirih skupin so ocenjevalci izbrali eno, ki bo šolo zastopala na državnem festivalu FLL raziskovalcev, ki bo 11. junija 2022.

Ker se je festival začel ob 14. uri, smo cel dan komaj čakali na konec pouka. Po kosilu smo prišli na hodnik, ki je bil poln balonov in okraskov. Komaj smo čakali, da se začne. Naša skupina je bila prva na vrsti za ocenjevanje. Na začetku nam je predstavitev šla gladko, potem pa … se je izpraznil računalnik, izpraznil se je tudi Spike, program pa ni delal. Kljub vsemu smo s skupnimi močni težave rešili. Za nami so se predstavile še ostale skupine. Obiskali so nas učenci iz OPB in si ogledali naše delo. Ko smo čakali na rezultate, smo bili zelo nestrpni in neučakani. Med čakanjem smo držali pesti. Ko smo slišali ime naše skupine, smo kar poskočili od veselja. Bili smo presrečni, saj se je ves trud izplačal.

Taja Vekuš, 5. a

Svetovni dan čebel v bolnišnični šoli

V petek, 20. 5. 2022, smo v bolnišnični šoli obeležili svetovni dan čebel. Prisotni učenci so skozi ves teden spoznavali življenje čebel in njihovo pomembno vlogo v svetu, izdelovali so panjske končnice, življenjski krog čebel, nekaj se jih je preizkusilo tudi v izdelovanju sveč iz čebeljega voska. V sodelovanju z Vrtcem Anice Černejeve smo v prostorih SB Celje pripravili razstavo.

Pasavček

Projektu Pasavček smo se učitelji in učenci z veseljem ponovno priključili, saj so učenci ob različnih dejavnostih izredno uživali že lansko šolsko leto. Ob vsem tem pa so pridobili pomembno življenjsko znanje – kako biti viden in varen v prometu. Velik poudarek smo dali geslu: »Red je vedno pas pripet.«

Gasilska olimpijada 2022 – 150 let gasilstva

Letos smo plakat ob občinskem prazniku Mestne občine Celje ustvarjale tri osmošolke: Lia, Nuša in Zala. Bile smo odlična ekipa. Dobro smo se usklajevale in uspešno zaključile projekt. Kljub temu da je bilo delo naporno, smo uživale ob ustvarjanju, druženju, pogovorih in poslušanju glasbe.

Na končni izdelek smo ponosne! Kljub temu da še nismo imele veliko takšnih izkušenj, menim, da smo se dokazale in uspele.

Lia

Stop animacije

Pri neobveznem izbirnem predmetu umetnost smo se v januarju in februarju ukvarjali z animacijami. Spoznali smo več različnih vrst animacij – dvostranski slikofrc, večlistni slikofrc in animirane filme, ki smo jih tudi ustvarjali. V skupinah smo si zamislili zgodbo, pripravili pripomočke in materiale ter se lotili dela. Nastalo je osem kratkih animiranih filmov.

Vabljeni k ogledu.

Učenci neobveznega izbirnega predmeta umetnost z mentorico Matejko Hrovat

 

Izdelovanje Zamaškonjama

Učenci I. osnovne šole Celje smo izdelali dva zabavna zbiralnika plastičnih zamaškov – Zamaškonjama!

Najprej smo oblikovali idejo o izgledu našega »zmaja«. Nato smo si pripravili ves potreben material (škatlo, tulec, časopisni papir, škarje, lepilo …). Ko je bila oblika Zamaškonjama oblikovana, smo ga pobarvali z akrilnimi barvami in mu dodali še detajle – zamašek ter plastenko. Zmaj proti gobcu nosi plastični zamašek, s katerim je nakazano, da jé zamaške.

Postavili smo ga na hodnik v prvem nadstropju naše šole. Izdelovanje Zamaškonjama je bilo zelo zabavno in zanimivo.

Erza, 8. a

Upamo, da bomo nabrali veliko zamaškov, ki jih bomo podarili za dober namen.

Dostopnost