Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Tekmovanja


Področno predtekmovanje v odbojki na mivki za učence in učenke

V sredo, 22. 5., in četrtek, 23. 5., sta potekala področna predtekmovanja v odbojki na mivki za učence in učenke. Naši fantje in dekleta so si obojni priigrali 3. mesto.
Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za borbenost!

Naravoslovni dan v Arboretumu Volčji Potok

V sredo, 22. maja 2024, smo se šestošolci odpravili v Arboretum Volčji Potok. Njegova površina znaša kar 85 hektarjev. Ogledali smo si drevesa, grme, bambuse in različne rože. V notranjih prostorih smo si ogledali razstavo sobnih rastlin, ananasovk, orhidej, kaktusov in tropskih metuljev. Še posebej so mi bili všeč cvetoči kaktusi. S seboj smo imeli malico, ki smo jo pojedli pri galeriji. Proti koncu ogleda pa smo izpolnili učne liste in preverili, koliko smo se naučili. Naravoslovni del je bil zelo zanimiv in poučen.

Lan Vidmar, 6. a

V sredo, 22. maja, smo se odpravili v Arboretum Volčji Potok. Tam nas je sprejela biologinja, ki nas je vodila skozi arboretum. Najprej smo si ogledali vrtnice, nato pa smo se odpravili do jezera, kjer nam je povedala veliko o živalih, ki živijo v njem. Odpravili smo se do dreves Tis in nato do Bambusa, o katerem smo izvedeli, da je trava. Nato smo se sprehodili še do angleškega vrta, kjer smo pojedli malico. Po malici smo odšli še do hrasta in francoskega vrta. Na žalost je takrat začelo deževati, zaradi česar smo se odpravili do uprave, kjer smo rešili učne liste. Zatem smo odšli na razstavo tropskih rastlin, kaktusov in metuljev. Dan je bil zelo poučen in zanimiv, imeli smo se preprosto lepo.

Iza Karas in Lara Naraks, 6. a

V sredo, 22. 5. 2024, smo učenci šestih razredov obiskali Arboretum Volčji Potok, in to kot naravoslovni dan rastlinski organi. Pred šolo smo se zbrali ob 7.15, ob 7.30 pa smo že sedeli na avtobusu. Pot je bila prijetna in mirna. Ko smo prispeli v Volčji Potok smo se najprej sprehodili do tamkajšnjega centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Sprejeli sta nas učiteljici, ki sta nas vodili skozi arboretum. Učiteljica, ki je vodila naš razred je bila res humorna na svoj način. Ob 10.30 smo imeli malico. Pogledali smo si še drugi del arboretuma. Vrnili smo se v CŠOD, kjer smo reševali delovni list o našem ogledu. Pregledali smo ga, nato pa smo kot spodbudo za branje prejeli še kazalke. Ogledali smo si še rastlinjake, v katerih hranijo prav posebne rastline. Domov smo se vrnili približno ob 14.00. Pot domov je bila prav tako mirna in prijetna. Dan je bil zanimiv in poučen, gotovo se je prav vsak česa naučil.

Anže Plahutnik, 6. a

Pomladna prireditev

Spoštovani starši, učenci in učitelji.

Včeraj, 9. 5. 2024, smo s skupnimi močmi uspešno izvedli pomladno prireditev, ki je obogatila naš šolski prostor s čudovito glasbeno-plesno kuliso. Občudovali smo nadarjene učence, ki so s svojimi talenti stopili na oder in navdušili občinstvo. Zahvaljujemo se vsem nastopajočim, ki so s svojimi melodijami in plesnimi koraki polepšali naše druženje. Na koncu prireditve smo vsem obiskovalcem podarili brezplačen sladoled. Hladna poslastica je bila odličen dodatek k prijetnemu vzdušju.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji prireditve. 


 

 

Zarja Mastnak, Turnir Apolon Open

Zarja Mastnak, učenka 9. a. razreda, je v soboto, 11. 5. 2024 nastopila na največjem mednarodnem judo turnirju v Sloveniji Apolon Open, na katerem je tekmovalo 1027 tekmovalcev iz 18 držav in 118 klubov. Zarja je kot 14 letnica nastopila v višjem starostnem razredu kadetinj do 18 let in v kategoriji do 52 kg suvereno osvojila 1. mesto, vse boje je predčasno zaključila z iponom. V finalu je, prav tako z maksimalnim rezultatom, premagala predstavnico Hrvaške, trenutno 12. na svetovni judo lestvici do 18 let!

Naslednje tekmovanje, ki se ga bo Zarja udeležila, bo verjetno državno prvenstvo do 23 let, mladinski evropski pokal v Gradcu in pa sredi junija evropski pokal za člane v Podčetrtku.

Oskar Mernik zmagovalec kolesarske dirke Velike nagrade Idrije

Od petka, 10. 5., do nedelje, 12. 5. 2024, je v Idriji in okolici potekala jubilejna, 10. izvedba Velike nagrade Idrije, po domače Giro d’Idrija. Na mednarodni etapni dirki so se pomerili dečki v kategoriji od A do C, mlajši mladinci ter mlajše in starejše mladinke. Poleg slovenskih so tekmovali tudi kolesarji iz Hrvaške, Avstrije in Italije. V preteklosti je dirka že gostila danes vrhunske kolesarje svetovne serije, kot so Jan Tratnik, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Tadej Pogačar.

Absolutni zmagovalec 3-dnevne kolesarske dirke VN Idrije je postal Oskar Mernik, učenec 9. b razreda, za kar mu iskreno čestitamo!

 

+

 

Zarja Mastnak bronasta na članskem državnem prvenstvu

Zarja Mastnak, učenka 9. a, je letos kot 14-letnica že osvojila državne naslove v starostni skupini do 16, do 18 in do 21 let, 23. 3. 2024 pa je nastopila še na državnem prvenstvu za člane in članice v Lendavi in osvojila 3. mesto, kar je verjetno glede na njena leta tudi največji uspeh. Pri tem je treba omeniti, da Zarja nastopa v praviloma najštevilčnejši kategoriji do 52 kg.
 
V polfinalu državnega prvenstva za članice je celo povedla proti državni reprezentantki in poklicni judoistki Štangar, ki je stara 27 let in že vrsto let v evropskem vrhu in tudi osvajalka mnogih medalj svetovnega nivoja. Zarja je potem izgubila zaradi pomanjkanja izkušenj in kvalitete nasprotnice, a je že s tem nastopom vse presenetila, saj ji je malo manjkalo za zmago.
 
V mesecu maju jo čakata nastopa na velikem mednarodnem turnirju v Zeltwegu in potem morda še na državnem prvenstvu do 23 let, za mlajše članice.
 
V prilogi nekaj fotografij s tekmovanja in videoposnetek.
Zarji iskreno čestitamo!
Dostopnost