Skoči na glavno vsebino
03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Tekmovanja


Regijsko tekmovanje FLL

V soboto, 21. 1. 2023, je v v Šentjerneju v prostorih podjetja L-Tek potekalo regijsko tekmovanje First Lego League skupine B, ki ga je organiziral Zavod Super Glavce. Udeležilo se ga je 12 ekip, ki so se pomerile za mesta na državnem tekmovanju, ki bo potekalo 18. marca na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Dogodek se je pričel ob 8. uri. Po sestanku mentorjev je sledila otvoritev in predstavitev ekip. Ob 9.40 so se začele prve predstavitve in robotske tekme. Black&White smo začeli s predstavitvami projekta, robota in vrednot. Ob 11.20 smo imeli prvo tekmo robotov, na kateri smo dosegli 380 točk. Ob 12. uri smo imeli 2. robotsko tekmo, na kateri smo dosegli 350 točk. Po kosilu smo imeli še zadnjo tekmo ob 14.20. Dosegli smo 340 točk. Naš rezultat je bil najboljši rezultat kvalifikacij vseh treh skupin, kar smo dosegli z večmesečnim vztrajnim delom.

Po končanem tekmovalnem delu je bil čas za zabavo. Med posvetovanjem sodnikov smo se pogovarjali, spoznavali projekte drugih ekip in seveda plesali. Za tem je prišla razglasitev finalistov, trenutek, za katerega so se ekipe trudile več mesecev. Black&White smo dobili vstopnico za udeležbo na državnem tekmovanju.

Celoten dan je bil odličen in vreden večmesečnega truda in odrekanja. Veselimo se državnega tekmovanja.

Neja Vogelsang, 7. a

Šolsko tekmovanje iz znanja kemije

V ponedeljek, 16. 1. 2023, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije.

Sodelovali so naslednji učenci:
8. razred:
Vid Borovnik
Lara Kovač
Lia Rihter Kožar
Benjamin Ljutić
Maj Lorger
Tim Škrinjar
Ema Turnšek

9. razred:
Tibor Galeša Čoklc
Živa Rodič
Maj Valek

Na regijsko tekmovanje, ki bo v soboto, 25. 3. 2023,  so se uvrstili:
Ema Turnšek
Lara Kovač
Živa Rodič

Priznanje za sodelovanje na šolskem nivoju prejmejo:
Ema Turnšek
Lara Kovač
Maj Lorger
Živa Rodič

Čestitke za trud in pogum vsem sodelujočim učencem.
Mentorica Nevenka Čater Jeušnik

FLL – začetek tekmovalnega dela sezone Super E za ekipo Black&White

Ekipa Black&White, ki jo sestavljajo Julija Farčnik (6. a), Tjan Prtenjak (6. a), Neja Vogelsang (7. a), Brina Hus (7. c) in Maša Žlavs (8. b), začenja tekmovalni del FLL sezone Super E.

V soboto, 21. 1. 2023, se bodo udeležili regijskih kvalifikacij skupine B v Šentjerneju. Predstavili bodo svoj projekt Dveternica, robota in vrednote.

Držimo pesti!

Decembrski debatni turnir

Debaterji debatnega kluba I. osnovne šole Celje so se v soboto, 3. 12. 2022, udeležili 3. debatnega turnirja na državni ravni na OŠ Žirovnica. Turnirja se je udeležilo 30 ekip. Decembrski turnir je bil impromptu, kar pomeni, da so učenci debatne trditve za vse tri kroge izvedeli na turnirju in imeli vsakič eno uro časa za pripravo svojih govorov. Prva debatna trditev se je glasila Šolska prehrana bi morala vsebovati meso in mesne izdelke največ dvakrat na teden, druga debatna trditev je bila Ta zbor verjame, da bi se vsi morali redno ukvarjati z vsaj enim športom, v tretjem krogu pa so debatirali na trditev Nehajmo kupovati izdelke velikih onesnaževalcev (Coca-Cola, Pepsi, Nestle …).

Našo šolo so zastopale 4 ekipe (11 govorcev). Med njimi je bilo 6 začetnikov, ki so na tokratnem turnirju debatirali prvič in uspešno prebili led: Taja Vekuš, Tinkara Kvas, Tjan Prtenjak, Taisha Hodžić, Jakob Kaučič in Miha Čujež. Učenke, ki so ponovno zastopale našo šolo, so bile Zoja Vidmar, Neja Vogelsang in Brina Hus ter Lara Trkaj in Maša Žlavs. Ekipno so se najbolje odrezale Zoja, Neja in Brina, ki so zasedle 7. mesto. Brina je osvojila priznanje za 2. mesto med posameznimi govorci (vseh govorcev na turnirju je bilo 85), kar je izvrsten rezultat.

Čestitke vsem debaterjem!

Mentorici Katja Janič in Janja Ribič

5 bronastih priznanj na šolskem tekmovanju iz angleščine – 9. razred

V torek, 22. 11. 2022, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleščine za devetošolce. Udeležilo se ga je 12 tekmovalcev. Šolski prvak je postal Fin Šibli (9. a). Poleg Fina so bronasto priznanje osvojili tudi Nuša Rojc (9. a), Eva Vipotnik (9. b), Ajša Džajić (9. b) in Živa Rodič (9. b).

Čestitke vsem dobitnikom priznanj!
Aktiv TJA

Dostopnost