Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Dogodki


Rezultati šolskega tekmovanja iz angleščine za 8. in 9. razred

V torek, 19. 11. 2024, je potekalo šolsko tekmovanje iz angleščine za učence 8. in 9. razreda. Šolski prvak je postal Jaša Skakić, učenec 9. b, ki se je uvrstil tudi na državno tekmovanje. Prejemniki bronastega priznanja iz 9. razreda so še: Rudi Rodič in Valentina Simaković iz 9. a, Alem Talić in Sven Alban Kukaj iz 9. b, Zoya Brglez in Pia Šmigoc iz 9. c. Prejemniki bronastega priznanja iz 8. razreda pa so: Tinkara Kvas, Julija Farčnik in David Kalamanda iz 8. a ter Edina Gashi in Neža Zupanič iz 8. b.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

 

Lampijoni 2024

Tudi letos smo učenci I. osnovne šole Celje ustvarjali praznična lampijona za okrasitev mestnega nabrežja. Pri ustvarjanju so sodelovale učenke 8. a in 8. b razreda: Taja Vekuš, Tinkara Kvas, Enia Zvonar, Maja Cokan, Neža Zupanič. Taja Kokotec, Tea Agatić in Zoja Juvan.

Področno prvenstvo v rokometu za učenke

V torek, 26. 11., smo se z učenkami udeležili finala področnega prvenstva v rokometu v športni dvorani Gimnazije Celje – Center. Dekleta so se pomerila z ekipama OŠ Petrovče in I. OŠ Žalec. Kljub borbeni igri in veliki želji po uspehu so bile obakrat nadigrane ter so tako dosegle 3. mesto. Šolo so zastopale učenke:

– Mia Pristovnik (6. a),
– Ana Đumić (6. b),
– Brina Rebernik (6. c),
– Alina Novak (8. a),
– Zoja Rea Privšek (8. a),
– Pia Pirih (9. b),
– Zoya Brglez (9. c),
– Zoja Kolčan (9. c),
– Alina Bender (9. c)

ter za zapisnikarsko mizo Nedim Mujanović in Tilen Rebernik (oba 9. c).

Čestitke vsem sodelujočim!

Ekskurzija v Rogaško Slatino

V torek, 26. novembra 2024, smo učenci 8. in 9. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet Poskusi v kemiji, odšli na ekskurzijo v Rogaško Slatino. Začeli smo z obiskom Šolskega centra Rogaška Slatina, kjer smo imeli priložnost spoznati njihove šolske programe. Predstavili so nam različne smeri izobraževanja, ki jih izvajajo na šoli. Sodelovali smo v zanimivih delavnicah, ki so bile s področja kemije. Na delavnici smo izvedli dva praktična poskusa. Ogledali smo si tudi praktičen pouk dijakov programa optik in njihovo spretnost pri izdelovanju očal. Sledil je sprehod po šolski steklarni, kjer so nam pokazali tudi nekaj izvirnih izdelkov iz stekla, ki so jih oblikovali dijaki. Na koncu smo se odpravili še na ogled Steklarne Rogaška, kjer smo si ogledali proces proizvodnje kristala.

Ekskurzija je bila poučna in zelo zanimiva izkušnja, ki nam je omogočila, da smo videli, kako se znanje iz kemije in drugih tehničnih področij prenaša v prakso. 

Zara Sotlar, 9. a

   

Svetovni dan spomina na žrtve v prometnih nesrečah

V petek, 15. 11. 2024, smo odšli na OŠ Ljubečna, saj tretjo nedeljo v novembru obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve v prometnih nesrečah.

Učenci OŠ Ljubečna in učenci drugih osnovnih šol v Celju so nas pričakali pred šolo. Razdelili smo se v skupine in pričeli s tematsko delavnico. Izdelali smo plakat na temo varnosti v prometu, utrdili znanje iz prve pomoči in igrali družabne igre. Po delavnici smo odšli še na prireditev.

Imeli smo se zelo lepo. Dan je bil zanimiv, predvsem pa poučen.
Emma Alaber Blanuša in Nik Naraks, 4. a

 

 

Teden slovenske hrane

V petek, 15. 11. 2024, smo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom dopolnili teden slovenske hrane. V teh dneh smo več pozornosti namenili slovenskim jedem in pomenu lokalne oskrbe, ob tem pa smo spoznavali okuse tradicionalnih slovenskih kosil. Dan slovenske hrane smo še posebej obeležili z različnimi aktivnostmi, ki smo jih izvedli v okviru dneva dejavnosti. Mlajši učenci so pripravljali in degustirali zelenjavne in sadne jedi, zdrave mlečne napitke, spoznavali ekološko prirejo mesa in ustvarjali čebelice. Starejši učenci so razmišljali, kaj lahko storijo za boljši jutri, obiskali čebelarja, g. Posla, občudovali kravice na kmetiji Flis in spoznavali proizvodnjo mlečnih izdelkov ter sodelovali na delavnicah Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Osmošolci so izdelovali mocarelo pod vodstvom g. Konde, pridelovalca ovčjih mlečnih izdelkov, devetošolci pa so preizkušali svoje spretnosti v delavnicah na Šolskem centru Šentjur.

O vtisih najbolje pričajo priložene fotografije.

Dostopnost