Skoči na glavno vsebino
03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Dogodki


Premiera muzikala Popolni načrt

V torek, 3. 10. 2023, so naši učenci premierno uprizorili muzikal Popolni načrt. V polni dvorani Celjskega doma so navdušili obiskovalce in poželi stoječe ovacije. Z izjemnimi vokali, dovršeno plesno koreografijo in scenografijo ter neverjetno energijo so dokazali, da se lahko ob bok postavijo poklicnim glasbenikom.

29 učencev od 4. do 9. r. je pod mentorstvom Mojce Kamenšek, Ines Murečehajić, Alje Pliberšek Kuntarič in Matica Doklerja navdušilo s predstavo, ki je dodala delček v mozaik kulturnega dogajanja v Celju ter poskrbela za promocijo naše šole in tudi mesta Celje.

Z nastopom so razveselili tudi celjske osnovnošolce, saj so štiri dopoldanske predstave v času od 3. do 6. 10. namenili ravno njim.

Vsem nastopajočim in njihovim mentorjem iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za predanost projektu. Ponosni smo na vas!

Nastopajoči: Brina Kužner, Ema Sevšek, Neli Pavljak, Vita Rop, Zoja Klep, Xhenisa Lutolli, Anđela Milidrag, Tia Plešnik, Angelina Cink, Maja Kovačević, Kiara Katja Jerič, Jaka Rak, Ula Šmigoc, Gaber Laznik, Mija Ošljak, Tinkara Kvas, Taja Vekuš, Maja Cokan, Zoja Juvan, Tea Agatić, Luna Bernard, Taja Kokotec, Qazim Rraci, Maja Cokan, Roza Potočnik, Trina Mihelak, Tia Prah, Anamarija Prepadnik.

Priložnost, da si ogledate predstavo, imate še v petek, 6. 10. 2023, ob 18. uri. Vabljeni! In ne pozabite na rezervacijo vstopnic na info@iosce.si.

Državno prvenstvo v plavanju

V sredo, 20. 9. 2023, smo se z učenci udeležili državnega prvenstva v plavanju v Ribnici. Najbolje se je odrezal Miha Čujež (8. c), ki je med registriranimi plavalci dosegel 8. mesto. Ostali učenci so dosegli naslednje uvrstitve:

– Martin Fošnarič (9. b): 18. mesto med registriranimi,
– Zala Valek (9. b): 11. mesto med registriranimi,
– Iza Kalšnik (9. a): 35. mesto med registriranimi,
– Mark Pfefferer (9. a): 6. mesto med neregistriranimi,
– Sara Tomšič (8. c): 9. mesto med neregistriranimi,
– Zoja Kolčan (8. c): 14. mesto med neregistriranimi.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Pohod na Snežnik

V soboto, 16. 9. 2023, smo se člani planinskega krožka odpravili na planinski pohod na Snežnik. Z avtobusom smo se odpeljali do planinskega doma na Sviščakih, od tam pa pogumno peš do vrha. Spremljali so nas prečudoviti razgledi, dobra volja in smeh. Ponosni, da nam je uspelo, smo se v poznih popoldanskih urah vrnili domov.

Mednarodni folklorni festival »Od Celja do Žalca«

V petek, 8. septembra 2023, smo si petošolci ogledali folklorni festival. V Celjskem domu sta nastopili folklorni skupini iz Italije in Madžarske, ki sta nam pričarali zanimivo in poučno predstavo. Občudovali smo folklorne kostume (narodne noše) in spoznavali prvine ljudskega izročila sosednjih držav. 

   

Muzikal – intenzivne vaje

2. dan intenzivnih vaj

Drugi dan bivanja smo pričeli z jutranjo rekreacijo v bližnjem gozdu. Nato so sledile vaje za muzikal po prizorih. Prosti čas smo izkoristili za druženje in športne igre. Dan smo zaključili več kot uspešno. Vabimo vas, da si ogledate napovednik, ki smo ga posneli danes. Za nas ga je pripravil učitelj Matic.


1. dan intenzivnih vaj

Z gledališko ekipo smo se odpravili na intenzivne vaje v CŠOD Planinka. Vaje so namenjene pripravi na naš prvi šolski muzikal Popolni načrt. Prvi dan smo namenili analizi prizorov in rekreaciji v naravi. Pošiljamo vam nekaj utrinkov.

 

Presenetimo vašo šolo

V četrtek, 4. 9. 2023, so nas v času 2. šolske ure na šolskem igrišču presenetili plesalci plesne šole Force Plesni val. Plesalci so odplesali zanimivo plesno točko, nas navdušili za ples in nam zaželeli uspešen začetek šolskega leta.

 

Dostopnost