Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

4. dan

Barčica po morju plava …

Sicer smo se res zbudili v deževno jutro, vendar je bil današnji dan dokaz, da za vsakim dežjem vedno posije sonce. Ponovno smo imeli pester dan, ki smo ga začeli z urjenjem v prvi pomoči, razgibali smo možgane z zabavnim kvizom in obiskali Aquarium Baška. Po kosilu tokrat nismo imeli športnih aktivnosti, saj smo se z ladjo odpeljali na otok Sveti Grgur. Kljub temu da so nas na ladjico pospremili oblaki, se je na nebu kmalu prikazalo sonce. Na otoku smo nahranili in božali jelene lopatarje, spoznavali pa smo tudi zanimivo zgodovino otoka. Po plavanju smo odpluli nazaj proti Baški s prav posebnim spremstvom – mavrico. Večer smo zaključili z nakupom spominkom in še zadnjič prespali pred odhodom domov.

3. dan

Šport je pol zdravja!

Danes je bil zelo športen dan. Čeprav se nismo kopali, smo počeli veliko zanimivih stvari. Zbudili smo se malo kasneje, saj je zunaj deževalo. Po zajtrku smo pospravljali sobe, potem pa smo se prilagodili vremenu in odšli na orientacijski pohod po Baški. Bilo je super! Po kosilu smo imeli odmor, nato pa športne igre. Igrali smo nogomet in odbojko. V odbojki je zmagal 5. b, ki se je kasneje pomeril z učitelji. Nato smo odšli na plažo, kjer smo postavljali kamnite stolpe, nekaj kamnov pa smo odnesli s sabo in jih porisali. Po večerji smo imeli še plesni večer. Kljub slabemu vremenu je bil super dan.

Angelina, 5. c

2. dan

Skiro, sup, kajak in sončen dan … Kaj lepšega!

Tudi današnji dan je bil nepozaben. Ko smo se zbudili, smo imeli jutranjo telovadbo in zajtrk. Po zajtrku smo se preizkusili v vožnji s skiroji, nato pa smo vzeli supe, kajake, vesla in jopiče in se podali na plažo. Najprej sva se na supu vozili s sošolko. Valovi so nas kar odnašali. V morju smo se še igrali in nato odšli na kosilo. Bilo je zelo dobro. Imeli smo nekaj prostega časa in pouk. Izvedeli smo ocene naših pospravljenih sob. Naša soba je dobila oceno 5. Nato smo se šli kopat, plavali smo in spoznali veliko plavalnih tehnik. Po večerji smo se odpravili še na sprehod v mesto.

Ula, 5. b

1. dan

Petošolci smo končno prispeli v Baško!

Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpravili na pot do Baške na otoku Krk. Vozili smo se dolgo, vendar je bilo na avtobusu veselo. Ob pol dvanajstih smo prispeli k Celjskemu domu. Razvrstili smo se v sobe in si jih uredili. Sledilo je okusno kosilo. Po kosilu smo se lahko v sobah družili in končali s pospravljanjem sob. Petnajst čez dve nas je čakalo naše prvo kopanje. Juhu! Na začetku smo imeli testiranje našega plavanja, nato so nas razporedili v 7 plavalnih skupin. Začeli smo z učenjem plavanja. Učitelji so nas naučili veliko novega in zelo smo se zabavali. Imeli smo tudi malico in počitek. Po napornem popoldnevu na plaži smo se odpravili nazaj proti domu, kjer smo igrali različne športne igre: odbojko, badminton, namizni tenis in nogomet. Ob sedmih nas je čakala zelo dobra večerja s sladico. Po večerji smo se lotili pisanja dnevnika. Sedaj nas čaka še večerni sprehod do cerkvice in zaslužen počitek.

Zoja, 5. a

Dostopnost