Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V sredo, 22. maja 2024, smo se šestošolci odpravili v Arboretum Volčji Potok. Njegova površina znaša kar 85 hektarjev. Ogledali smo si drevesa, grme, bambuse in različne rože. V notranjih prostorih smo si ogledali razstavo sobnih rastlin, ananasovk, orhidej, kaktusov in tropskih metuljev. Še posebej so mi bili všeč cvetoči kaktusi. S seboj smo imeli malico, ki smo jo pojedli pri galeriji. Proti koncu ogleda pa smo izpolnili učne liste in preverili, koliko smo se naučili. Naravoslovni del je bil zelo zanimiv in poučen.

Lan Vidmar, 6. a

V sredo, 22. maja, smo se odpravili v Arboretum Volčji Potok. Tam nas je sprejela biologinja, ki nas je vodila skozi arboretum. Najprej smo si ogledali vrtnice, nato pa smo se odpravili do jezera, kjer nam je povedala veliko o živalih, ki živijo v njem. Odpravili smo se do dreves Tis in nato do Bambusa, o katerem smo izvedeli, da je trava. Nato smo se sprehodili še do angleškega vrta, kjer smo pojedli malico. Po malici smo odšli še do hrasta in francoskega vrta. Na žalost je takrat začelo deževati, zaradi česar smo se odpravili do uprave, kjer smo rešili učne liste. Zatem smo odšli na razstavo tropskih rastlin, kaktusov in metuljev. Dan je bil zelo poučen in zanimiv, imeli smo se preprosto lepo.

Iza Karas in Lara Naraks, 6. a

V sredo, 22. 5. 2024, smo učenci šestih razredov obiskali Arboretum Volčji Potok, in to kot naravoslovni dan rastlinski organi. Pred šolo smo se zbrali ob 7.15, ob 7.30 pa smo že sedeli na avtobusu. Pot je bila prijetna in mirna. Ko smo prispeli v Volčji Potok smo se najprej sprehodili do tamkajšnjega centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Sprejeli sta nas učiteljici, ki sta nas vodili skozi arboretum. Učiteljica, ki je vodila naš razred je bila res humorna na svoj način. Ob 10.30 smo imeli malico. Pogledali smo si še drugi del arboretuma. Vrnili smo se v CŠOD, kjer smo reševali delovni list o našem ogledu. Pregledali smo ga, nato pa smo kot spodbudo za branje prejeli še kazalke. Ogledali smo si še rastlinjake, v katerih hranijo prav posebne rastline. Domov smo se vrnili približno ob 14.00. Pot domov je bila prav tako mirna in prijetna. Dan je bil zanimiv in poučen, gotovo se je prav vsak česa naučil.

Anže Plahutnik, 6. a

Dostopnost