Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Sedmošolci smo letos od 3. do  6. aprila  v šoli v naravi v Planici, ki jo imenujemo tudi zibelka smučarskih poletov. Zato smo si prvi dan ogledali vse skakalnice in veliko letalnico bratov Gorišek. Po stopnicah smo se povzpeli prav do vrha in občudovali lep razgled. Ogledali smo si tudi nordijski center in film, ki predstavlja spreminjanje skakalnih tehnik in rekorderje Planice. Zvečer pa smo imeli večerni pohod v dolino Tamar, kjer je še veliko snega. Drugi dan  smo dopoldne začeli s smučarskim tekom. Spoznali smo osnove teka in opremo in tudi sami poskusili s tekom. Popoldne pa smo preživeli na Zelencih. Zelenci so talni izvir Save Dolinke. Zaradi izrazito zelene barve vode je izvir tudi dobil svoje ime. Zelenci so naravni rezervat, kjer lahko opazujemo številne ogrožene živali in rastline.

Do sedaj smo zelo uživali v vseh dejavnostih na snegu in tudi lepem vremenu. Upamo, da bo tako še naprej.

Sedmošolci z razredničarkama

Tudi danes smo kljub slabi vremenski napovedi uživali v sončnem vremenu in izpeljali vse aktivnosti. Dopoldne smo spoznavali, kako se naj orientiramo v naravi. Nato smo šli pod planiško velikanko, kjer smo s kompasom in karto določali gore in kraje v okolici Planice. Dopoldanske aktivnosti pa smo končali v telovadnici, kjer smo se učili osnov plezanja in kako varovati drugega plezalca.
Po kosilu in prostem času smo se razdelili v skupine, dobili naloge in izvedli orientacijski tek v okolici doma. Zelo smo se trudili in bili vsi uspešni.
Dan smo zaključili z ogledom filma o planiških teptačih. To so ljudje, ki skrbijo, da so planiške skakalnice vedno odlično pripravljene.
Jutri nas čaka še pohod do koče na koncu doline Tamar, po kosilu pa se bomo polni nepozabnih spominov vrnili domov. Veseli smo, da smo preživeli tako lepe in poučne dni v CŠOD Domu Planica.

Sedmošolci z razredničarkama

Dostopnost