Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Prvi dan

Začelo se je zanimivo šolsko potovanje, saj smo petošolci odšli v Baško. Vozili smo se 5 ur. Prva stvar, ki smo jo naredili, je bila, da so nas plavalni učitelji preverili v plavanju. Sledilo je kosilo: juha, krompir in meso. Bilo je zelo okusno. Nato je sledil 30-minutni odmor. Igrali smo karte. Potem smo imeli dve uri časa za plavanje. Morje je bilo super. Sledil je odmor, med katerim smo igrali nogomet in odbojko, ki smo jo igrali proti IV. OŠ Celje. Sledila je večerja, pri kateri smo imeli mlečni zdrob in rogljiček z marmelado. Bila je zelo dobra. Dan smo zaključili z večernim pohodom do cerkvice na sosednjem hribu. Imamo se zelo lepo.

David, 5. b


Drugi dan

Dan smo začeli z jutranjo telovadbo, da smo se ogreli pred drugimi dejavnostmi. Ugotovili smo, da močno piha, zato se nismo mogli kopati takoj po zajtrku. Namesto tega smo imeli druge dejavnosti. Kasneje smo odšli v vodo, kjer smo ponovno urili tehnike plavanja. Kosilo je bilo spet odlično. Po počitku smo se igrali razne igre, kot sta odbojka in namizni tenis. Na plaži smo imeli na voljo supe. Ob koncu večera smo odšli na sprehod v mesto, kjer smo imeli možnost za prvi sladoled. Kupili smo si tudi spominčke. Vsi čakamo na nov dan.

Iva, 5. a


Tretji dan

Po bujenju smo se kot vsak dan odpravili na jutranjo telovadbo. Nato smo zajtrkovali. Zajtrk je bil zelo dober. Po njem smo odšli na plažo, kjer smo plavali. Sledilo je kosilo. Jedli smo rizi-bizi ter piščančja bedra. Po kosilu smo se spočili. Nato smo se peljali z ladjo na otok sv. Grgur. Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Na otoku je bil v starih časih ženski politični zapor. Od njega so ostale le še ruševine, ob katerih so se pasli jeleni. S suhim kruhom smo jih nahranili tudi mi. Nato smo še malo plavali in se odpeljali nazaj proti Baški. Pojedli smo večerjo, ki je bila zelo okusna. Za konec dneva smo imeli še zabavno predstavitev sob oz. plesnih točk in ples.

Iza, 5. a


Četrti dan

Ko sem se zbudil, smo imeli najprej jutranji tek, nato pa smo imeli zajtrk. Za zajtrk smo imeli razne namaze. Nato je bil na vrsti počitek, ki mu je sledilo pospravljanje sob. Pri ocenjevanju sob smo dobili oceno 4. Ker smo imeli orientacijo po mestu, smo se morali športno obleči. Potem smo imeli kosilo. Za kosilo smo imeli juho, solato, čufte in pire krompir. Po kosilu smo imeli kolesarjenje, vožnjo s skiroji, odbojko in namizni tenis. Nato smo odšli na plažo, kjer smo se zelo zabavali. Sledila je večerja. Za večerjo smo imeli pico in čežano. Zvečer smo odšli v mesto na sladoled.

Filip, 5. b

Dostopnost