Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V soboto in nedeljo (21. 5. in 22. 5. 2022) je potekal sejem Green Vita – Altermed in Flora. Na njem so sodelovali učenci 3. a: Zoja Klep, Maj Koželj, Saj Ošljak in David Plahutnik.

V soboto, 21. 5. 2022, sva s sošolcem Majem odšla na sejem Altermed. Najprej sva z učiteljicama pripravila stojnico. Na čemažev kruh smo namazali ajdov namaz, na ajdov kruh pa čemažev namaz. Kruhke smo položili na desko. Zdaj smo le še naredili zloženke, v katerih smo predstavili našo šolo in pričeli s predstavitvijo. Obiskovalci so začeli prihajati. Ko je prišel kakšen obiskovalec, sva mu s sošolcem najprej pojasnila, kaj okuša. Obiskovalcu sva lahko povedala tudi zanimivosti o čemažu. Povedala sva jim, kako ločimo čemaž od drugih strupenih rastlin, kot so bela čmerika, jesenski podlesek in šmarnica. V vazah smo imeli čemaž, ki so ga lahko mimoidoči tudi povonjali in pokusili. Bili so navdušeni. Za konec pa še najbolj napet del… Prišel je ocenjevalec. S sošolcem Majem sva mu predstavila, kaj smo pripravili. Povedala sva mu tudi zanimivosti o čemažu. Najino hrano je tudi pokusil. Rekel je, da sva pripravila odlično predstavitev. To je bil dan na sejmu Altermed.

Zoja Klep, 3. a

V nedeljo, 22. 5. 2022, sem šel s sošolcem Davidom in učiteljicama Mojco in Aljo na sejem Altermed. Najbolj mi je v spominu ostal dogodek, ko nama je učiteljica dala karte za vstop. Na sejmu sva z Davidom predstavljala stojnico naše šole. Obiskovalci so na naši stojnici lahko poskusili ajdov kruh s čemaževim namazom in čemažev kruh z ajdovim namazom. Ljudem sva predstavila ajdo in čemaž in jim povedala, kako čemaž ločimo od drugih rastlin. Presenečeni so bili nad najinim znanjem. Po koncu sejma sva šla na sladoled. Bila je dobra izkušnja.

Saj Ošljak, 3. a

Dostopnost