Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V soboto, 9. 12. 2017, se je FLL ekipa Black&White udeležila regijskega tekmovanja. Iz Celja smo se odpravili že ob pol šestih zjutraj in kljub močnemu sneženju smo na prizorišče prišli pravočasno. Tekmovanje je potekalo na Osnovni šoli Toneta Čufarja v Mariboru. Ob prihodu na tekmovanje smo pripravili stojnico ter preizkusili našega robota. Tudi v novem okolju se je naš Pingo odlično odrezal in bili smo zelo zadovoljni. Po slovesni otvoritvi in predstavitvi 18 ekip smo imeli predstavitve pred sodniki. Najprej smo jim predstavili naš projekt. Letos smo v okviru sezone Živa voda izbrali zmanjšanje porabe pitne vode v gospodinjstvu. Razvili smo posebno pipo s senzorji, ki avtomatično zapira in odpira vodo, uravnava temperaturo ter vrsto curka vode. Nato smo za vrednote uspešno opravili nalogo sestavljanja vodovoda in pokazali, kakšni smo kot ekipa. Nazadnje smo sodnikom podrobno pokazali našega robota, vse nastavke, izvedbo misij na robotskem polju ter našo strategijo.

Med tekmovanjem smo na stojnici z maketo pokazali delovanje in uporabo naše rešitve Splash&Dish. Spoznali smo tudi druge ekipe, njihove projekte in navijali za robote.

Pri robotski tekmi smo v prvem krogu dosegli zelo visok rezultat, ki nas je popeljal na prvo mesto. V drugem krogu so nas spodbujali tudi naši starši. Po okusnem kosilu so nas na stojnici obiskali sodniki in odgovarjali smo na njihova vprašanja. Po tretjem krogu tekme robotov smo se skupaj z drugimi ekipami družili, plesali in se zabavali do razglasitve rezultatov. Uvrstili smo se na odprto državno tekmovanje FLL, ki bo marca v Celju. Uspešen, razburljiv in zanimiv dan smo zaključili s kepanjem pred šolo.

Anja Simić (6. b) , Gašper Bervar (7. b) in FLL ekipa Black&White

 

Dostopnost