Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V petek, 15. 12. 2023, so našo šolo obiskali gostje iz Pedagoškega inštituta, Deželne šolske inšpekcije, Digitalnega kompetenčnega centra dežele Porenje-Pfalško iz Nemčije in Mestne občine Celje. Prišli so z namenom, da bi spoznali način našega učenja in dela s pomočjo tehnologije, zlasti robotike, ki je pri nas ne manjka. 

Pri predstavitvi sta bili na začetku prisotni tudi pomočnici ravnatelja naše šole. Obiskovalcem sta se zahvalili za obisk na naši šoli. Nato smo besedo dobili mi, ekipa Black&White. V angleščini smo jim predstavili delovanje projekta First Lego League. Poudarili smo pomembnost raziskovanja in vrednot. Predstavili smo ekipo, delo in dosežke. Pohvalili smo se tudi z nekaj pomembnejšimi pokali s preteklih tekmovanj v zadnjih 12 letih. Z veseljem smo pokazali robota in razložili, kako je sestavljen in kako deluje. Razložili smo jim programiranje za delovanje robota ter dva programa z robotom tudi demonstrirali. 

Nad delovanjem ekipe in robota so bili zelo navdušeni, prav tako nad našim znanjem angleščine. Sledila je še predstavitev primerov z uporabo IKT pri pouku tujih jezikov naše mentorice. Gostje so se nam tudi sami predstavili in nam povedali nekaj o svojem delu. Bili smo presenečeni nad delovanjem v tujini, študijem in sodelovanjem s Slovenijo. Na koncu smo se skupaj z njimi sprehodili po šoli. Ponosni smo, da smo bili povabljeni k predstavitvi s področja robotizacije in digitalizacije v šoli in da smo lahko zastopali šolo ter mesto.

Neja Vogelsang, 8. a, in ekipa Black&White

Dostopnost