Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
V četrtek, 6. februarja 2014, je potekal tretji del projekta »Policist Leon svetuje«. 
Ob branju zgodbic smo se naučili nekaj novega. Preberi …
 
1. ZGODBICA: Preizkus poguma 
Naučil sem se, da si bolj pameten in pogumen, če odkloniš kaznivo dejanje, kot da bi to storil zato, da bi si pridobil prijatelja. Tako ravnanje je zelo pravilno in pogumno. 
Jakob Šrot, 5. a 
 
1
 
2. ZGODBICA: Moje – tvoje
Naučil sem se, da ne smemo krasti tujih igračk. Če pa komu igračko pokvarimo, mu moramo kupiti novo. Če se to zgodi po nesreči, pa je lepo, da se mu tudi opravičimo.  
Filip Vedenik, 5. a 
 
2
 
3. ZGODBICA: Bančna kartica 
Naučila sem se, da kartice in listka s PIN številko starši ne smejo imeti skupaj, ker če imajo oboje skupaj, lahko nepridipravi takoj dvignejo njihov prihranek. Ko tipkajo PIN številko na bankomatu, morajo roko, s katero tipkajo, zakriti, ker lopovi nastavljajo mini kamere in lahko vidijo položaj roke pri tipkanju. 
Lija Kužner, 5. a 
 
4. ZGODBICA: Prenosni telefon 
Naučila sem se, da če nosimo v šolo telefon, ga moramo hraniti pri sebi ali v zaklenjeni garderobni omarici. Zapisati si moramo tudi številko telefona, zapisano na škatli, v kateri kupimo telefon, ali na bateriji, ki je v telefonu, zato da lahko policisti izsledijo storilca. 
Anja Križnik, 5. a 
 
5. ZGODBICA: Sam doma 
V tej zgodbi sem se naučila, da kadar sem doma sama, ne smem nikoli takoj odpreti vrat, ampak moram vedno pogledati skozi luknjico in tujcu postaviti vprašanje: »Kdo je pred vrati?«
Taja Gerčer, 5. a 
 
6. ZGODBICA: Vlom v stanovanje 
Ko opaziš, da je nekdo vlomil v hišo, moraš takoj poklicati policiste in se odmakniti. Pomembno je tudi, da nobenih stvari ne premikaš in ne pospravljaš, ker drugače policisti ne morejo izslediti vlomilca. 
Nika Novak, 5. b 
 
3
 
Dostopnost