Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Zadnji dan šole v naravi je za nami. V dopoldanskem času smo obiskali zbirni center odpadkov in tekmovali v orientacijskem teku. Po kosilu smo bili pohvaljeni za urejenost sob – najbolj pridni smo dobili priznanja. Razglasili so tudi končne zmagovalce orientacijskega teka.

Zgodaj popoldne smo se z avtobusom odpeljali do Veržeja, kjer smo prisluhnili g. Babiču, 82-letnemu mlinarju, ki nam je predstavil zgodovino in delovanje njihovega družinskega mlina na Muri. Pot smo nadaljevali proti Prekmurju, kjer smo obiskali lončarsko vas Filovci. Ogledali smo si, kako nastane lončarski izdelek in si kupili nekaj spominkov. Polni vtisov smo se odpeljali proti Celju.

VN51 VN52 VN53 VN54 VN55


Četrtkovo jutro z dežnimi kapljami ni obetalo aktivnega športnega dopoldneva, a smo bili kmalu po zajtrku pozitivno presenečeni, saj so izza oblakov pokukali prvi sončni žarki. A-jevci smo se odpravili raziskovat življenje v mlaki, B-jevci pa na 38 km dolgo pot s kolesi. Po zelo okusnem kosilu smo nadaljevali s športnimi aktivnostmi (lokostrelstvom) in se preizkusili v izdelovanju kurentov. Zadnji večer je bil namenjen našemu druženju in predstavitvi pevskih, plesnih in igralskih točk, ki smo jih pripravili po sobah. Sledil je zabavni del, kjer smo se prepustili ritmom glasbe in uživali v plesu. Še zadnjič – lahko noč, dom Štrk.

VN41 VN42 VN43 VN44 VN45


Sreda, ki je bila precej športno obarvana, je skoraj za nami. Po jutranjem teku in zajtrku smo se odpravili na sprehod do Ptujskega jezera, ki je največje umetno jezero v Sloveniji. Razteza se od Ptuja do vasi Markovci v dolžini 6 km in ponuja številne možnosti športnih aktivnosti. Popoldne smo spregovorili o varstvu okolja in se odpravili v center za ravnanje z odpadki. Presenetil nas je neverjeten smrad in ogromne količine odpadkov, ki jih proizvede naša industrija. Druga skupina se je medtem preizkusila v orientacijskem teku. V večernem času smo se zelo zabavali in se družili v številnih športnih igrah. Prijetno utrujeni pričakujemo jutrišnji dan.

VN31 VN32 DSCI0155 DSCI0174 DSCI0176

 

Prebudili smo se v sončno torkovo jutro in ga pričeli z jutranjim sprehodom med polji. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. 6. a se je odpravil na kolesarjenje, 6. b pa je odšel raziskovat rastlinstvo in živalstvo mlake. Pot ni bila tako enostavna, saj smo prekolesarili skoraj 30 km (do gradu Borl in nazaj), prehodili pa smo več kot 10 km. Eni in drugi smo se vrnili precej utrujeni in z velikim veseljem pojedli kosilo, ki je bilo okusno kot vsa hrana do sedaj.

DSCI0103 VN21 DSCI0119 DSCI0123 DSCI0133 DSCI0136

V popoldanskem času smo se preizkusili v lokostrelstvu in ustvarjali v okviru kurentove delavnice. Spoznali smo značilnosti kurenta in ga nato s pomočjo naravnih materialov tudi sami ustvarili. Tudi večer je bil razgiban in ustvarjalen. Eni smo se odločili za plezanje, drugi za kreativno delavnico.

 VN22 VN23 VN24 VN25 DSCI0146 DSCI0153


Prvi dan je za nami. V jutranjem času smo se z avtobusom odpeljali proti Ptuju, kjer smo si ogledali tamkajšnji grad in pretežni del muzejskih zbirk (glasbila, orožje, razstavo pustnih šem). Pot smo nadaljevali proti Gorišnici, kraju med Ptujem in Ormožem, ki je poznan po Dominkovi domačiji – najstarejši obnovljeni hiši v Sloveniji, ki je zgrajena v panonskem slogu. Proti poldnevu smo se nastanili v domu Štrk v Spuhlji. V popoldanskem času smo se odpravili na raziskovanje rastlinstva in živalstva panonskega gozda, po večerji pa smo odšli še na kratek sprehod. Že smo v pričakovanju jutrišnjih dogodivščin.  

VN 1 VN 2 VN 3 VN 4 VN 5

Dostopnost