Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V petek, 5. 4., smo se učenci 6. razreda odpravili na ogled Domoznanskega oddelka Osrednje knjižnice Celje in Zgodovinskega arhiva Celje, kjer so nam predstavili razstavo mostov v Celju, nato smo si ogledali arhivski depo, v katerem so nam pokazali šolske kronike, listine in dnevnik; razložili so nam tudi postopek restavriranja. Odpravili smo se v park na malico, po kratkem premoru pa smo se odpravili v Osrednjo knjižnico Celje. Tam smo si ogledali oddelek domoznanstva. Na koncu smo se pomerili v kvizu. Dan je bil zelo poučen in zabaven, moj najljubši del pa je bila malica.
Iza Karas, 6. a

V petek, 5. 4. 2024, smo šestošolci v okviru dneva dejavnosti obiskali Zgodovinski arhiv. Celje in Osrednjo knjižnico Celje. Najprej smo obiskali arhiv. Gospod nam je najprej predstavil razstavo »Ali je bilo v Celju dovolj mostov?«, nato nam je arhivistka na kratko predstavila arhivski depo. Nazadnje nam je gospod predstavil delo restavratorja. Sledila je malica. Večina otrok je bila srečna in vesela, saj smo jo pojedli kar na igrišču. V knjižnici smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je poslušala predstavitev o »Kamri«, »Dlibu« in »Obrazih slovenskih pokrajin«. Druga skupina pa je na primerih spoznavala domoznanstvo. Skupine smo nato zamenjali. Na koncu je sledilo reševanje kviza Kahoot. Zmagovalci so prejeli privlačne knjižne nagrade. Dan je bil zanimiv in poučen.
Anže Plahutnik, 6. a

Dostopnost