Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V sredo, 4. 2. 2015, je v Narodnem domu Celje potekal občinski parlament, ki so se ga udeležili delegati vseh osnovnih šol celjske regije.

Sovoditeljica parlamenta je bila tudi Sara Kukaj iz 6. b.

Razprava je bila razdeljena na dva dela – v prvem so potekale delavnice, nato je sledilo poročanje in skupna razprava. Eno izmed delavnic z naslovom Na pomoč – izbiram poklic je vodil Valentin Šeško iz 8. b.

Kratek povzetek razprave: vsi poklici morajo biti enako spoštovani, oglaševanje poklicev bi moralo biti intenzivnejše, učenci ne poznajo delovnih nalog posameznih poklicev (delovni čas, težavnost dela), na informativnih dnevih je premalo informacij o samem poklicu. Pokazalo se je, da veliko učencev misli, da so določeni poklici zastareli (urar, čevljar) in da je bodočnost v robotiki.

Razprave so bile zanimive in konstruktivne, rdeča nit vseh delavnic je bila, da se posamezniki premalo zavedajo svoje prihodnosti oz. da še vedno ne razmišljajo, kaj bodo počeli v bodoče.

Na parlamentu so bile tudi gostje, ki so odgovarjale na vprašanja in povedale mnogo koristnih informacij glede šolanja in poklica: Bernarda Škrabar, diplomirana varnostnica, detektivka, mag. Alenka Rumbak, direktorica območne službe v Celju Zavoda RS za zaposlovanje, in mag. Tatjana Štinek, samostojna svetovalka iz Obrtne zbornice Celje.

Delegat I. OŠ Celje na regijskem parlamentu bo Valentin Šeško.

_Obcinski_Parlament_1 _Obcinski_Parlament_2 _Obcinski_Parlament_3 _Obcinski_Parlament_4 _Obcinski_Parlament_5 _Obcinski_Parlament_6

Dostopnost