Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
20131107 10261220131107 10293920131107 11382820131107 11474220131107 114752
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali kompas. Dobili smo učni list z navodili za poskuse. Delali smo različne poskuse. Na papirnate ribice smo prilepili različne predmete. Predmetov nismo videli. Ribice smo lovili z magnetom na palčki. Tisti predmeti, ki niso bili kovinski, se niso prijeli, drugi pa.
Lea Blažan
 
Naredili smo kompas in nekaj poskusov z magneti. Všeč mi je bilo, ker smo poskuse lahko naredili sami.
Sven Medved
 
Za izdelavo kompasa smo potrebovali stiropor, dve igli, posodo in magnet. Dobili pa smo tudi učni list. Ob delu sem se zelo zabavala. Na list smo naredili tudi smučarsko progo ter smučarja, na katerega smo dali sponko. Smučarja smo po progi vodili s pomočjo magneta.
Ana Štolfa
 
Učili smo se o magnetizmu. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali kompas. Pri tem smo uporabili košček stiropora, posodo z vodo in igli, ki smo ju namagnetili z magnetom. Pomagali smo si z učnim listom, ki smo ga reševali sproti ob poskusih. Imeli smo se zelo lepo, ob delu pa smo se tudi zabavali.
Maja Zupanec
 
Najbolj mi je bila všeč izdelava kompasa. Učiteljica nam je najprej dala navodila za delo, narisali smo si tudi načrt in skico za izdelavo. Ugotovili smo, da se koščka železove rude privlačita ter da lahko z magnetom namagnetimo drug kovinski predmet. Na koncu smo svoje kompase postavili na okensko polico. Ko sva jih z Janom opazovala, sva po nesreči enega prevrnila in polila vodo, ki je bila v posodi. 
Blaž Horvat
 
Izdelovali smo kompas. Preden smo začeli z izdelavo, smo naredili nekaj poskusov z magneti. Če smo dva magneta postavili tako, da smo približali južni in severni pol, sta se magneta prijela, drugače pa sta se odbila. Ni mi bilo všeč, da ni bilo dovolj magnetov za vse in smo morali čakati, da smo vsi prišli na vrsto.
Luna Horvatič
  
Najprej smo delali poskuse z magneti, potem pa smo izdelali še svoj kompas. Učiteljica nam je pokazala komplet različnih magnetov. Zelo mi je bilo všeč, ker smo lahko z njimi sami delali poskuse. 
Miha Kužner
 
Izdelovali smo kompas in se učili o magnetih. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo namagnetili igle za kompas in ko smo z magnetom lovili ribe. Zelo je bilo zabavno.
Gašper Krašovic
 
Tehniški dan je bil zelo zabaven. Imela sem se lepo, ker smo sodelovali. Za izdelavo kompasa smo potrebovali plastično posodo, dve igli, magnet in kos stiropora. Na dno posode smo označili smeri neba in v njo nalili vodo. Potem smo igli zapičili v stiropor in ga dali v vodo. Opazovali smo, če se igli obrneta v smeri proti severu. Lovili smo tudi papirnate ribe, ki so imele na sebi različne predmete. Na palčko smo privezali vrvico z magnetom. Ribica se je ujela, če je imela na sebi kovinski predmet.
Taja Bombač
 
Izdelali smo kompas. V plastično posodico smo označili smeri neba in vanjo nalili vodo. Nato smo namagnetili igle ter jih zapičili v stiropor, ki smo ga položili v posodo. Preverili smo, če igla res kaže proti severu. Na koncu smo pogledali, če vsi naši kompasi kažejo enako. To pomeni, da smo vsi naredili prav. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo namagnetili igle.
Niko Bakija
 
Imeli smo se zelo lepo. Delali smo poskuse z različnimi magneti, nato pa naredili še kompas. Pri delu smo uporabili stvari, ki so bile v škatli za naravoslovje.
Fikrije Duga
 
Všeč mi je bilo, ker smo dobili škatlo za naravoslovje in tehniko. Iz nje smo vzeli nekaj stvari za izdelavo kompasa.
Jan Kolar
 
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo izdelovali kompase. Prvič smo tudi podrobno videli svoje škatle za naravoslovje. V njej so bile različne zanimive stvari, ki jih bomo potrebovali za nove poskuse.
Nik Jančič
 
Delali smo kompas, bilo je zelo zabavno. Uporabili smo košček stiropora, igli in posodo. Ni ga bilo tako težko narediti. V posodi smo označili smeri neba, igli smo namagnetili in zapičili v stiropor, nato nalili vodo v posodo in vanjo postavili stiropor. Zelo smo se zabavali.
Eva Krejić
Dostopnost