Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Cilj ter namen projekta Evropska vas je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati spodbuditi zavedanje lastne kulturne identitete.

Nekoč vseslovenski projekt Evropska vas je bil po številu sodelujočih vzgojno-izobraževalnih organizacij največji projekt v Sloveniji, saj je potekal kar v devetih regijah, v vsaki regiji pa je v njem sodelovalo več kot 20 osnovnih šol.
Projekt v sodelovanju s slovenskimi šolami je sprva vodila Šola za ravnatelje, organizirala pa ga je Evropska hiša Maribor. Od leta 2017 na Celjskem projekt koordinira III. OŠ Celje. Naša šola v projektu sodeluje že od samega začetka.
Projekt, ki se je do danes s podporo Mestne občine Celje obdržal le še v tem delu Slovenije, je namenjen vrtčevskim otrokom, osnovnošolcem in srednješolcem.

Učenci in učitelji iz različnih sodelujočih šol na inovativen način spoznavajo države Evropske unije, njihove značilnosti (zgodovino, geografske in etične značilnosti, kulturo, običaj, glasbo, jezik in kulinariko) in jih ob obeležitvi dneva Evrope (9. maj) predstavijo na osrednji kulturni prireditvi na Krekovem trgu v Celju.

Koordinatorici projekta Evropska vas:
Petra Svetec in Taja Naraks

 


Nazaj
Dostopnost