Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V torek , 26. 6. 2017, smo se šestošolci odpravili na ekskurzijo na Goričko. Ogledali smo si geografski muzej vulkanov. V geografskem muzeju smo izvedeli veliko o vulkanskih kamninah in o znamenitem kamnu olivin, ki ga lahko najdemo pri gradu Grad. Po ogledu geografskega muzeja smo šli v Vulkanijo. V Vulkaniji smo spoznali krta Olija, ki je ime dobil po znamenitem kamnu olivinu. Preden smo si šli v ogledat Vulkanijo, smo si nadeli čelade in potem smo hodili po vulkanskih ceveh. Šli smo si ogledat 4D filmček, ki je bil zelo zanimiv. Potem smo šli še z dvigalom v jedro vulkana. Ob koncu ogleda Vulkanije smo šli še na vlakec. Ko smo v Vulkaniji končali, smo šli na grad Grad. Tam smo izvedeli veliko o tem gradu. Imel je 365 soban. Ampak zdaj jih nima več. Gospa, ki nas je vodila, je povedala tudi, da je to največji grad v Slovenji. V gradu je tudi poročna sobana, kjer se lahko poročiš. O gradu Grad govori tudi legenda o zmaju in zakladu. Na koncu ogleda smo šli na kosilo in potem proti Celju.

Lara Bevk, 6. b

26. 9. 2017 smo se šestošolci odpravili na ekskurzijo na Goričko. Peljali smo se z avtobusom, in to več ur.
Ogledali smo si kamnolom, ki ne obratuje že več let. Videli smo tudi grad v istoimenskem kraju ter tudi park Vulkanija, v katerem smo spoznali krta Olija, ki nam je razložil in povedal veliko novih stvari. Najprej smo začeli z ogledom vulkanov ter se odpravili 5550 metrov pod zemljo. Dan je potekal z ogledom različnih kamnin, vulkanov, naselja in tudi legend ter zgodb kraja. Po ogledu Vulkanije smo se z vlakcem peljali po naselju do kamnoloma, kjer smo iskali kamnino in mineral. Nekaj časa smo si vzeli za iskanje olivina (kamnine) ter za malico. Nato smo pot nadaljevali in se pogovarjali ter opazovali naselje. Odšli smo do Vulkanije in pot nadaljevali z avtobusom. Peljali smo se do gradu, opazovali in poslušali ter si ogledovali različne starinske sobe, obleke, pohištvo … Po ogledu gradu smo odšli na kosilo. Odšli smo v restavracijo, v kateri smo jedli piščančje meso, krompirček, kečap in solato. Po dobri pojedini smo se odpravili nazaj proti Celju.
Nekje ob 17. uri smo se vrnili utrujeni, ampak veseli.

Anja Simić, 6. b

Dostopnost