Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

6. razred – kmetija Dimec

V četrtek, 5. 10. 2023, smo obiskali kmetijo Dimec. Z avtobusom smo se odpeljali v Šmartno v Rožni dolini. Tam nam je gospodar najprej na kratko opisal kmetijo. Kasneje smo se odpravili do njihovega sadovnjaka z jabolki, kjer nam je opisal, kako so pridelek zavarovali pred vremenom (točo) in živalmi. Kasneje nam je pokazal še hladilnico, kjer shranjujejo jabolka. Sledila je malica. Po malici smo si šli pogledat krave, bike in teličke. Bilo je zelo zanimivo. Čez nekaj časa pa smo se zopet z avtobusom odpeljali proti šoli. Dan je bil res zanimiv in zabaven.

Anže Plahutnik, 6. a

7. razred – Soržev mlin

Eko dan je bil super. Videli smo živali, žago venecijanko ter mlin. Meni osebno je bil najbolj všeč mlin, saj smo ga videli obratovati. Tudi žaga je bila zanimiva, ampak na žalost ni bilo dovolj vode, da bi jo lahko videli delovati. Videli smo kokoši, race in gosi, ki so se sprehajale po kmetiji.

Matic Pfefferer, 7. a

8. razred – zeliščna kmetija Kalan

Eko dan na kmetiji Kalan je bil zelo zanimiv. Naučili smo se veliko o zeliščarstvu in tudi sami pripravili dva izdelka, kopalno sol in inhalator.

Jakob Kaučič, 8. a

9. razred – Center ponovne uporabe Tuncovec

V četrtek, 5. oktobra 2023, smo se učenci 9. razreda odpravili v Rogaško Slatino, kjer so nam predstavili svoj center. Predstavili so nam ladijske kontejnerje, ki so jih predelali v dvonadstropno stanovanje. Kasneje pa smo se naučili, kako izdelati vrečko iz rabljene majice, uporabiti rabljena oblačila za modno revijo in razstaviti rabljeno elektroniko. Potem smo si lahko vzeli nekaj rabljenih stvari, ki so nam všeč, in se nato odpravili domov. 

Rafael Selim, 9. b

Dostopnost