Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V četrtek, 13. 10. 2022, se je na naši šoli odvijala avdicija za naš prvi šolski muzikal. Vzdušje je bilo čudovito, učenci pa so kar žareli od navdušenja. Avdicijo so z veseljem podprli tudi naši šolski novinarji pod vodstvom učiteljice Janje Ribič. Vse skupaj je potekalo tako, kot se za pravo avdicijo spodobi. Učenci so ob prijavi prejeli svojo tekmovalno številko in se preizkusili v igri, petju in plesu.

Naši šolski novinarji so opravili pogovor z učenci med avdicijo:

Učencem smo zastavili vprašanja, kot so: Zakaj si se odločil prijaviti na Muzikal? Kakšni so občutki med nastopanjem pred učitelji, imaš tremo? Kako in kdaj ste se pripravljali na predstavitev, kako je potekalo? Odgovori učencev so bili precej podobni. Ker je bilo to njihovo 1. srečanje, je vse potekalo bolj sproščeno. Večina udeležencev je imela kljub temu veliko tremo, le nekaj izkušenih junakov je bilo dobro pripravljenih na prvo srečanje. Učenci, ki so se prijavili na odrsko igranje, so se pripravljali ob besedilu, ki so jim ga že prej izročile učiteljice, nato so svoje zmožnosti pokazali pred učiteljico. Druga dva programa sta potekala na precej podoben način. Učencem je bilo zelo zabavno, da so lahko vključili svoje lastne ideje. Udeleženci se že veselijo prihodnjega srečanja in zabavnih ur.

Ana Marija Senčuk, Alina Rataj, Erna Smajlović, 9. b

Dostopnost