Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

Knjižnica


Bralna značka na daljavo

Obveščamo vas, da lahko učenci od 6. do 9. razreda bralno značko opravite na daljavo.

Za vas bom preko elektronske pošte dosegljiva vsak dan od ponedeljka do petka od 8. ure do 14. ure. Če se odločite za opravljanje bralne značke na daljavo, mi pišite na bernardka.zupanc@iosce.si.

Brezplačna včlanitev v Osrednjo knjižnico Celje na daljavo

Če starši ali otroci še niste vpisani v knjižnico, vam Osrednja knjižnica Celje v nastali situaciji nudi brezplačno včlanitev v knjižnico na daljav (klik).

Na podlagi članske številke knjižnice in gesla za vstop v Mojo knjižnico, ki ga prejmete v ob vpisu v knjižnico, se lahko vpišete v BIBLOS, kjer najdete več kot 500 brezplačnih e-knjig za otroke in mladino.

Virtualna šolska knjižnica I. osnovne šole Celje

Za vas smo zbrali povezave do zanimivih in koristnih spletnih strani, kjer lahko pridobite verodostojne in uporabne informacije ter znanja ali pa uživate v branju leposlovja na elektronskih medijih. Klik

Izposojene knjige iz šolske knjižnice

Rok za izposojo knjig iz šolske knjižnice I. osnovne šole Celje se je vsem učencem zaradi nastale situacije avtomatsko podaljšal do 17. 4. 2020. Bodite brez skrbi, saj zamudnine ne bo.

Naj vam nastala situacija ne omeji dostopa do knjig. Naj knjige pridejo k vam domov.

Bernardka Zupanc


 

Virtualna razstava knjig po izboru učencev od 1. do 9. razreda

V čast 2. aprilu, mednarodnemu dnevu knjig za otroke, in 23. aprilu, svetovnemu dnevu knjige, so učenci I. osnovne šole Celje od 1. do 9. razreda pomagali ustvariti virtualno razstavo knjig. Učenci od 1. do 5. razreda so vanjo vključili njihove najljubše knjige iz otroštva, učenci od 6. do 9. razreda pa knjige, ki so jih brali za bralno značko, domače branje, v otroštvu ali pa jih imajo v času šolanja na voljo v svoji domači knjižnici.

Pri vsaki knjigi so v oblačku zapisane besede učencev, zakaj v razstavo vključujejo ravno izbrano knjigo. V razstavo knjig so učenci od 6. do 9. razreda dodali še kakšno poved iz izbrane knjige.

Želimo vam prijeten ogled in upamo, da boste med virtualno razstavljenimi knjigami našli tudi kakšen predlog za vaš naslednji bralni podvig.

Virtualna razstava učencev od 1. do 5. razreda (klik)
Virtualna razstava učencev od 6. do 9. razreda (klik)

Dostopnost