V petek, 14. 3., in soboto, 15. 3. 2025, sem se udeležila sejma ALTERMED, na katerem sem letos sodelovala že četrtič.
Zjutraj smo se malo pred deveto dobili v hali L, kjer smo pripravili stojnico. Letošnja tema je bila Tradiciji prednost. Stojnico smo opremili s plakati in pogrinjki, del te smo posvetili tudi prikazu starih pripomočkov za pridelavo mleka in panoju s kravico.
Na mizo smo zložili odličen domač kruh, namazan s štirimi različnimi mlečnimi namazi. Ponujali smo sadni namaz z vaniljo, meden namaz z orehi, korenčkov namaz z jogurtom in jajci ter skutin namaz z zelišči. Prav tako smo pripravili »samopostrežno« stojnico z jogurtom kmetije Flis. Obiskovalci so si lahko sestavili muesli. K jogurtu so si lahko dodali jagodno ali češnjevo marmelado, rozine, ovsene kosmiče ali jabolčne krhlje.
Z Emo sva obiskovalcem ponujali pripravljene jedi in predstavljali našo tematiko. Navdušila sem jih s svojim znanjem, saj sem z mlekom povezala stare Rimljane, čas Primoža Trubarja, veliko gospodarsko krizo, povojno krizo in rock skupine prejšnjega stoletja. Teorijo sem predstavljala tudi v angleščini, nekaj pa tudi v nemščini. Vsi so bili osupli.
V petek nas je obiskal tudi ocenjevalec sejma, ki je najino razlago z največjim zanimanjem poslušal. Letos se je pri nas zadržal zelo dolgo in ni imel niti ene pripombe, kar je res odlično. Podelil nam je vse točke, na kar sem zelo ponosna.
Pripetilo se mi je veliko lepih stvari, obiskala sem lahko najrazličnejše stojnice in se imela odlično, zato se zelo veselim naslednjega leta.
Zoja Klep, 6. a