Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si
Medgeneracijsko branje

Medgeneracijsko branje

V četrtek, 25. aprila, in v petek, 26. aprila, smo učenci 5. a razreda odšli k tretješolcem, da bi jim prebrali pravljico Pekarna Mišmaš, avtorice Svetlane Makarovič. Tretješolci so z zanimanjem poslušali zgodbo in si ogledovali ilustracije. Na koncu so odgovorili na nekaj vprašanj, da bi preizkusili svoj spomin. Za sladek zaključek ure smo jim prinesli bonbone, s katerimi so se z veseljem posladkali.

Zoja Klep, 5. a

Policist Leon svetuje

Policist Leon svetuje

V torek, 23. aprila, smo se petošolci udeležili 3. dela projekta Policist Leon svetuje. Obiskal nas je policist, ki se je z nami pogovarjal o treh pomembnih temah: o varnosti na kolesu in e-skiroju, o prometnih pravilih in o varnosti na kopališču. Predstavitev je bila poučna in zabavna, saj smo se veliko naučili in se tudi nasmejali. Za policista smo meli veliko vprašanj, na katera je z veseljem odgovoril. Na koncu smo se vsi skupaj fotografirali, nato pa odšli nazaj v razred.

Zoja Klep, 5. a

 

Regijsko tekmovanje iz fizike

Regijsko tekmovanje iz fizike

V četrtek, 11. 4. 2024, je na OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice potekalo regijsko tekmovanje iz fizike. Tekmovalo je sedem učencev naše šole. Bronasto Stefanovo priznanje so osvojili: Jaša Skakič, Jakob Kaučič, Martin Fošnarič in Maša Žlavs.

Vsem tekmovalcem čestitamo za uspeh na tekmovanju!

Pomladni dan za nadarjene

Pomladni dan za nadarjene

V petek, 19. 4. 2024, smo izvedli pomladni dan za nadarjene učence. Za njih smo pripravili raznolike in zanimive delavnice, med katerimi so lahko izbirali. Naravoslovni navdušenci so spoznavali dejstva o zelenih krastačah, jih nahranili in jim uredili začasni terarij, spoznali so tudi posebnosti iz življenja navadnega in planinskega pupka. V sklopu fizikalne delavnice so skozi polarizatorska sončna očala in linearni polarizator opazovali svetlobo iz različnih virov in ugotavljali njene lastnosti, s pomočjo ugotovitev pa so izdelali barvne slike. Navdušenci nad tehnologijo so analizirali zvočne učinke za filmske napovednike, zvočne učinke so umestili v video napovednik filma Misija nemogoče ter spoznavali osnove lego robotike, izdelovali različne lego modele in jih nadgradili s pomočjo senzorjev, motorjev ter programiranja. Tisti, ki imajo radi detektivske igre in uganke, so iskali pot iz sobe pobega, športni navdušenci pa so se preizkusili v športnem plezanju.

     

Tretješolci obeležili svetovni dan knjige

Tretješolci obeležili svetovni dan knjige

23. april je od leta 1995 proglašen za svetovni dan knjige. V 3. a razredu so ga učenci obeležili na prav poseben način. V razredu je kar nekaj učencev, ki so pravi knjižni molji, nekateri izmed njih pa se navdušujejo tudi nad pisanjem zgodbic. Emma, Nik in Vida so s pomočjo razredničarke tako izdali svojo prvo knjigo v treh izvodih. Zgodbice in ilustracije so plod njihove bogate domišljije. Po en izvod njihove knjižice vam je na ogled tudi v šolski knjižnici.

 

Dostopnost